Trouwringen, Alles wat je moet weten voordat je ze koopt.

Trouwringen, Alles wat je moet weten voordat je ze koopt.

Zijn jullie van plan te gaan trouwen en hiervoor opzoek naar trouwringen? Wij helpen jullie graag met tips en wetenswaardigheden. Hier schrijven wij alles waar je op moet letten bij het uitzoeken van trouwringen.

Trouwringen uitzoeken

Eindelijk is het zover! jullie zijn er aan toe om trouwringen uit te gaan zoeken. Maar waar moet je zoal op letten? Trouwringen zijn er namelijk in allerlei soorten en maten. Ook het materiaal, de vorm en de stenen zijn erg verschillend. Dan hebben we het nog niet eens over de prijs van de ringen. Uiteraard kunnen jullie bij heel veel juweliers langs om informatie in te winnen over de ringen en wat je zoal wel en niet moet kiezen. Wij leggen het hier graag aan jullie uit.

Waar begin je bij het uitzoeken van trouwringen?

Jullie zijn misschien al hard bezig met de voorbereidingen van jullie dag. In alle drukte zou je bijna de trouwringen vergeten. Voordat jullie trouwringen gaan uitzoeken is het handig om samen alvast te overleggen. Zoals bij veel dingen in het leven, praten helpt vaak. Praat over de ringen die jullie in gedachten hebben. Dingen om te bespreken zijn onder andere:

  • Willen we twee verschillende ringen of liever toch een bij elkaar passend set?
  • Van welk materiaal moeten onze ringen gemaakt zijn?
  • Houden wij van steentjes in de ring, of hebben we liever geen diamant?
  •  Wat willen we absoluut niet?
  • Welk budget hebben wij over voor trouwringen?

In dit artikel zullen al deze punten, en nog meer, aan bod komen. maar om vast wat inspiratie op te doen hebben wij een gedeelte van onze collectie online gezet. Bekijk hier de collectie. Kijk ook op andere plaatsen naar de collecties. Hierdoor kunnen jullie een goed beeld vormen wat jullie mooi vinden.

Waar begin je bij het uitzoeken van trouwringen

Wanneer begin je met de zoektocht naar trouwringen?

De bruiloft komt eraan, iedereen is druk met alles regelen. Trouwjurk uitzoeken, Taart bestellen, locatie bezoeken e.d. En er dan een week voor de bruiloft achter komen dat er nog geen trouwringen geregeld zijn. Dat zou erg vervelend zijn. Toch komt het weleens voor dat het zo gaat, maar wij raden aan ongeveer 3 maanden voor de grote dag te gaan kijken naar trouwringen.

Als jullie trouwringen besteld hebben, duurt het doorgaans nog wel 2 tot 3 weken voor ze gemaakt en gegraveerd zijn. Wanneer jullie ze 3 maanden van te voren uitzoeken, hebben jullie nog alle tijd om te controleren of alles is goed gegaan met de ringen. Als de ring te strak blijkt te zitten, kan de maat nog worden aangepast. Neem in dat geval direct contact op met de winkel waar jullie de ringen gaan kopen. De ringen moeten perfect passen en lekker zitten. Een ring die te los zit kan erg vervelend zijn. Een te strakke ring is nog erger. Let hier goed op bij het uitzoeken van ringen. De maat moet perfect gemeten worden.

Als jullie erachter komen dat de ring te strak zit, dan kan er ook na de bruiloft nog veel aan gedaan worden. Het komt vaker voor dat de ringen na de bruiloft terug komen omdat er iets niet helemaal lekker zit. Zorg in ieder geval dat jullie op tijd de ringen binnen hebben. Ga dus op z’n laatst 7 weken voor de trouwdatum op zoek.

Van welk materiaal moeten onze trouwringen gemaakt zijn?

Als jullie denken aan een trouwring, is de kans groot dat jullie een geelgouden ring in gedachten hebben. Goud is een edelmetaal en blijft doorgaans erg mooi. Naast het overbekende gele goud zijn er nog meer kleuren te krijgen. Witgoud en roségoud behoren naast geelgoud ook tot de mogelijkheden. 24 karaat goud is te zacht om ringen van te maken. Dat is wel de meest pure goudsoort die er is.

Omdat 24 karaat goud zo zacht is, wordt dit goud gemengd met andere materialen om het harder te maken. Daarom geven wij even wat technische informatie: Om een geelgouden ring te maken wordt goud gemengd met zilver en koper. Hierbij is het zilver 95% en het koper 5% van hetgeen wordt toegevoegd.

Van welk materiaal worden trouwringen gemaakt?

Lees hier meer informatie over goud.

Welke materialen zijn er?

Bij het kiezen van het materiaal voor de ringen zullen we wat tips geven:

  1. Geelgouden ringen zijn tijdloos en vaak goed draagbaar voor de rest van je leven.
  2. Witgoud wordt op verschillende manieren gemaakt. Vraag hiernaar bij het uitzoeken, anders worden de ringen anders op den duur.
    1. Zuiver goud wordt gemengd met Palladium, het witgoud blijft zijn kleur houden, ook na langere tijd. Het materiaal is wel iets grijzer van kleur.
    2. Puur goud wordt gemengd met Wolfraam, het witgoud zal later gelig van kleur worden. De beginkleur is stralend wit.
  3. Roségoud is schitterend van kleur, maar ook de zachtste goudsoort. Roségoud zal dus iets sneller krassen hebben.
  4. Witgoud is de hardste goudsoort waardoor krassen minder diep gaan.
  5. Platina kan een goed alternatief zijn voor witgoud. Dit edelmetaal is veel zwaarder en nog harder dan witgoud.
  6. Palladium word ook gebruikt voor trouwringen. Dit materiaal is grijs van kleur.

In Nederland kiezen de meeste mensen voor 14 karaat goud. Maar wat is Karaat eigenlijk?
Karaat wordt gebruikt om de hoeveelheid puur goud aan te geven in een sieraad. In sieraden van 14 karaat staat een keurteken met de cijfers 585. 14 karaat goud bestaat voot 58,5% uit puur goud. De rest van het materiaal wordt bijzet genoemd.

  • 14 karaat goud wordt aangegeven met 585
  • 750 staat in het keurteken voor 18 karaat goud
  • 24 karaat goud wordt aangegeven met 999

Waarom is het materiaal van trouwringen zo belangrijk?

Het materiaal van de trouwring is de basis van de ringen. Daarom moet hier een goede keuze in gemaakt worden. Gaan jullie voor het goedkopere 14 karaat goud, of zien jullie de ringen als investering en willen jullie liever 18 karaat goud? Uiteraard kunnen jullie ook voor de meest sterke materialen gaan zoals platina en palladium. Bespreek jullie wensen met een specialist. Een goede basis is essentieel bij ringen.

Willen jullie toch wat goedkopere ringen, dan kunnen jullie ook gaan voor zilveren, titanium of stalen ringen. Informeer dan erg goed. Zilveren ringen slijten eerder dan gouden ringen. Om de ring heel veel jaar te dragen bestaat de kans dat het uiterlijk van de ring flink veranderd in de tussentijd.

Titanium trouwringen kunnen niet worden vergroot of verkleint. Weet dan dat als jullie gaan voor titanium ringen, jullie nieuwe ringen kunnen kopen als jullie ringmaat veranderd. Stalen trouwringen zijn doorgaans zo goedkoop dat de ring groter laten maken meer kost dan een nieuwe ring bestellen. Dan is de keuze snel gemaakt.

goudbaren met trouwringen

Gouden trouwringen

Gouden trouwringen zijn erg geliefd. Zowel het klassieke geelgoud, witgoud en roségoud (ook wel roodgoud) of een combinatie hiervan worden regelmatig gebruikt in trouwringen. Is goud voor jullie ook geschikt? We gaan hier even wat dieper op in:

Geelgouden trouwringen

Geelgouden trouwringen zijn al jaren het symbool voor de liefde tussen twee personen. Vroeger zagen we over het algemeen afgeronde, glanzende geelgouden trouwringen zonder steentjes of randjes. Tegenwoordig zien we steeds meer eigentijdse modellen en mogelijkheden. Geelgouden trouwringen met schitterende bewerkingen worden tegenwoordig veel gedragen.

Voordelen van geelgouden trouwringen: 
  • Klassiek en goed herkenbaar.
  • Makkelijk te bewerken.
  • Wordt niet snel dof.
Nadelen van geelgouden trouwringen:
  • Kan klassiek overkomen.
  • Prijzig met een hoge goudkoers.
  • Voor goud kan je allergisch zijn.

Witgouden trouwringen

Witgouden trouwringen worden steeds meer gevraagd. Het materiaal is erg glanzend en kan daardoor goed gecombineerd worden met diamanten. Door de witte kleur en de grote lichtweerkaatsing stralen de briljanten in de ring. Uiteraard kan witgoud ook zonder diamanten gedragen worden. Dit materiaal vormt dan een mooie combinatie met andere zilveren of witgouden sieraden.

Bijna alle witgouden ringen worden voorzien van een rhodium laag. Dit is een heel dun laagje aan de buitenkant van de ring waardoor de ring nog er nog witter en glanzender uitziet. Dit laagje slijt er doorgaans snel af.

Voordelen van witgouden trouwringen:
  • Wordt niet dof
  • Goed weerbaar tegen krassen
  • Kan goed gecombineerd worden met andere materialen en stenen.
Nadelen van witgouden trouwringen:
  • Als er wolfraam in de legering zit, kan de ring gelig van kleur worden.
  • De rodium laag kan slijten.

Meer informatie over witgoud? Lees hier.

Roségouden trouwringen

Houden jullie van trends en toch ook tijdloos? Roségoud is begonnen als trend maar houd dit al erg lang vol.  Roségouden trouwringen zijn heel geliefd maar het moet je wel staan. Dit is goed te zien door een modelring te passen. Dan zie je pas of de kleur je echt staat. Vinden jullie roségoud niet allebei mooi, geen probleem. Roségoud is zeer goed te combineren met andere goud- of metaal-soorten.

Voordelen van roségouden trouwringen:
  • Verliest niet zijn kleur;
  • Kan mooi gecombineerd worden met andere materialen en stenen.
Nadelen van roségouden trouwringen:
  • Allergische reacties kunnen voorkomen bij mensen die gevoelig zijn voor koper of andere metalen.
  • Roségoud is de zachtste goudsoort, hierin zullen krassen sneller en dieper voorkomen.
  • De huidskleur past niet altijd bij roségoud. Check dit tijdens het passen en uitzoeken.

Meer informatie over roségoud? Lees dan hier verder.

Platina trouwringen

Platina is het meest waardevolle en sterkste materiaal voor trouwringen. Vaak is platina erg prijzig, op het moment van schrijven is platina juist goedkoper dan witgoud. Vaak wordt platina gedragen door koningshuizen. Willen jullie prachtige trouwringen die zeer goed tegen een stootje kunnen? Kies dan voor platina trouwringen.

Voordelen van platina trouwringen:
  • Sterk materiaal dat zeer lang mooi blijft;
  • Verkleurt niet;
  • Hier kan je niet allergisch voor zijn.
  • Prachtig stralend materiaal, zeker in combinatie met diamant.
Nadelen van platina trouwringen:
  • Het is vaak erg prijzig;
  • Relatief zwaar materiaal.

Lees hier alles over platina.

Palladium trouwringen

Veel stellen kiezen tegenwoordig voor palladium trouwringen. Palladium is een grijs edelmetaal. Goud is geel van kleur, om witgoud te maken wordt palladium aan het goud toegevoegd. Het is dus geen onbekend materiaal in de trouwringwereld. Palladium wordt vaak gekozen door stellen die stoere trouwringen willen. De kwaliteit van dit materiaal is ook erg goed. Krassen komen niet snel in deze ringen.

Voordelen van palladium trouwringen:
  • Erg betaalbaar;
  • Lichtgewicht;
  • Sterk en beschadigd niet snel.
Nadelen van palladium trouwringen:
  • Redelijk zeldzaam element.

Nu we deze metaalsoorten op een rij hebben gezet hebben jullie een overzicht van de mogelijkheden voor jullie trouwringen. Jullie kunnen hierdoor zelf een afweging maken welke materialen jullie juist wel of juist niet willen in de ringen. Een goede trouwringexpert zal jullie ook deze eigenschappen uitleggen, hierdoor weten jullie wat voor ringen jullie wensen aan te schaffen.

Matte trouwringen

Welke afwerking blijft goed op trouwringen?

Zoals hiervoor al was te lezen zijn er verschillende materialen waarvan trouwringen worden gemaakt. Deze materialen hebben zo hun eigenschappen waardoor ze niet overal geschikt voor zijn.

Zoeken jullie een mooie glanzende ring of hebben jullie de ringen liever mat? Dan nog de vraag welke soort mat jullie voorkeur heeft. Mat varieert van heel licht geschuurd tot een stevige hamerslag. Alles daartussen is uiteraard ook mogelijk. Als jullie gaan voor roségouden ringen, dan adviseren wij om of voor glanzende ringen te gaan of voor een heel heftige mat. Roségoud is zo zacht dat een fijne mat er snel uit zal slijten.

Gaan jullie voor geel of witgoud, dan maakt de mat niet heel veel meer uit. Bij geelgoud kan de afwerking er wel uitslijten, witgoud is weer iets harder waardoor het daarbij minder snel gebeurd. Uiteindelijk zullen deze ringen ook als gedragen ringen eruit zien, tenzij jullie er heel voorzichtig mee zijn.

Willen jullie dat de ringen (bijna) niet beschadigen? neem dan platina of palladium trouwringen. Bij een stevige stoot tegen hard materiaal zal het wel een beschadiging opleveren. Over het algemeen blijven deze ringen heel lang mooi. Zo hebben wij nog nooit een afgedragen platina of palladium ring gezien.

Bekijk in deze video hoe trouwringen worden gemaakt en de afwerking wordt aangebracht.

 Een diamant in de ring, waar moet je op letten?

Diamanten worden al sinds mensenheugenis in trouwringen gezet. Van prachtige grote stenen tot de kleinste diamanten. Waar de een kiest voor een ring vol met diamanten heeft een ander de voorkeur aan een enkel briljantje.

Willen jullie weten wat het verschil is tussen een diamant en een briljant? dat kunnen jullie hier lezen.

Wat is diamant

De hardste grondstof op aarde is de diamant. Diamant bestaat uit zuivere koolstof en is ontstaan onder zeer hoge druk en zeer hoge temperaturen. Daardoor worden diamanten alleen gevormd op een diepte van 150 tot 200 kilometer onder het aardoppervlak. Als de diamant is ontstaan, komt hij via een vulkaanuitbarsting naar boven. Het delven van diamant is erg tijdrovend, zeer moeilijk en gevaarlijk. Er moet gemiddeld iets meer dan zes ton ruw gesteente verwerkt worden om één gram ruwe diamant te vinden! Van alle diamanten is slechts 20% geschikt om in sieraden te verwerken.

Meer informatie over diamant vinden jullie hier.

Trouwringen met diamant

Hoe blijft een diamant in mijn ring zitten?

Als dan zo’n diamant is gevonden en bewerkt, komt hij in de ring. Maar hoe blijft hij goed zitten?

Diamanten worden op verschillende manieren in een trouwring gezet. 1 ding is zeker, diamanten worden nooit in de ring gelijmd.
Bij de ringen op de foto hierboven zijn de diamanten in het materiaal verzonken. De stenen worden op hun plaats gehouden door 4 bolletjes goud. Hierdoor kunnen de stenen geen kant meer op.

De foto daarboven zit de diamant gefreesd in het materiaal. Door de kracht van het materiaal gaat de diamant er niet uit.

Er zijn ook trouwringen waar de diamant in het materiaal zit zonder zichtbare zetting. Hierbij is de steen rondom vastgezet in het materiaal. Hier zie je verder niet veel van, alleen een glanzend randje langs de stenen. Dit is de veiligste manier om een diamant vast te zetten.

Let er dus op dat de stenen echt goed vast zitten. Er zit namelijk nooit lijm onder de stenen.
Hieronder geven wij een overzicht van verschillende zetvormen.

Diamantzettingen voor trouwringen

Wat is de beste pasvorm voor trouwringen?

Hoe vervelend zou het zijn als je een maand na de bruiloft met eelt tussen je vingers loopt omdat de ring niet goed is voor je vingers. Wij hopen uiteraard dat jullie een gelukkig huwelijk hebben. Daarom vertellen we jullie alvast waar jullie op moeten letten tijdens het uitzoeken van de ringen. De ringen mogen niet het geluk van het huwelijk in de weg zitten.

Er zijn verschillende vormen trouwringen. Zo zijn er vlakke trouwringen, deze zijn erg strak. Ook bolle en ronde trouwringen zijn te krijgen. Om de perfecte pasvorm te hebben is maar één ding belangrijk. De binnenkant van de trouwringen moeten licht bol zijn. Hierdoor zal hij niet snel irriteren.

Ook de dikte van de ring kan uitwerking hebben op de middelvinger of de pink. Als de trouwring erg dik is schuurt hij hier de hele dag tegenaan. Dat zal op den duur ook wat last veroorzaken. Let er op dat de ringen niet te dik zijn. Dit kunnen jullie zelf zien bij het passen. Een perfecte pasvorm is een must voor trouwringen, jullie willen ze namelijk het hele verdere leven dragen.

Hoe vinden we de goede ringmaat?

Ook de ringmaat draagt bij een een perfecte pasvorm van de trouwringen. Maar wat is de perfecte ringmaat. Er zijn mensen met vrij dikke knokkels. Hierbij is het zeer goed om met een ervaren trouwringspecialist de ringmaat te meten. Neem hier ook goed de tijd voor. Als de ring niet over de knokkel kan, staan jullie te prutsen voor het altaar. De andere kant is ook waar. Als de ring te weid is, zal hij niet lekker zitten en (wat ik niet hoop) makkelijk af kunnen vallen. Meet de maat echt perfect op, wees kritisch. De maatring moet echt lekker zitten!

Bij het meten van de ringmaat is het wel goed om te weten aan welke hand jullie de trouwring willen gaan dragen. De ringmaat van de rechterhand kan anders zijn dan die van de linkerhand. Let er dus goed op dat de goede vinger wordt opgemeten. Bespreek van te voren samen aan welke hand jullie de ring gaan dragen.

Welke gravure zetten wij in onze trouwringen?

Misschien niet het meest opvallende onderdeel van de trouwring, toch bespreken we ook de gravure hier. Voor nu is het misschien niet het meest belangrijke maar het is wel belangrijk voor de persoon die na jullie leven de ringen in handen krijgt. Dat is niet het leukste om over na te denken maar geeft wel aan dat een gravure belangrijk kan worden.

Veel mensen willen hun namen en de trouwdatum in hun trouwring. Dit wordt soms uitgebreid met een persoonlijke tekst en of een logo die past bij de bruiloft. Een gravure kan vaak in veel verschillende lettertypes. Willen jullie dit extra persoonlijk maken? Het is vaak mogelijk de gravure in eigen handschrift te laten graveren. Daarnaast kunnen jullie ook vaak een eigen lettertype kiezen. Bereid je hierop voor, als jullie een mooi lettertype weten, geef het door bij het uitzoeken.

Een gravure kan vaak op 2 verschillende manieren geplaatst worden. Wij beschrijven hier 2 verschillende soorten.

Diamantgravure

Een diamantgravure wordt in de ring gezet door een diamant die door het materiaal heen wordt gekrast. Hierdoor ontstaat een mooie glanzende gravure. De diamant gravure is doorgaans redelijk diep. Hierdoor is een diamantgravure na jaren nog goed leesbaar.

Lasergravure

Een lasergravure is een gravure die door lasers wordt gebrand in de ring. Deze soort van graveren is heel uitgebreid. Logo’s, plaatjes en vingerafdrukken kunnen hiermee erg goed gegraveerd worden. De gravure word mat. Door het contrast met de glanzende binnenkant van de ring, springt de gravure er goed uit. Een lasergravure is doorgaans minder diep dan een diamantgravure. Daardoor kan een lasergravure eerder uit de ring slijten.

Gravure in trouwringen

Wat kosten trouwringen?

Het is niet het meest romantische gespreksonderwerp. De prijs van de ringen. Praat hierover met elkaar, hoeveel hebben jullie over voor een set trouwringen? Wij kunnen jullie wel vertellen wat er zoal wordt uitgegeven aan ringen, maar wij kunnen niet in jullie portemonnee kijken. Bespreek dit daarom samen voordat jullie opzoek gaan.

Ondanks dat jullie dit vooral zelf moeten bepalen, schrijven wij wel verder over de prijzen die zoal worden betaald voor een set ringen. Hoewel wij hier in Nederland leven betalen stellen in Amerika ongeveer € 6000,- aan een set trouwringen. Dit bedrag is beduidend hoger dan de gemiddelde besteding hier in Nederland.

Wij Nederlanders (ikzelf ook hoor) zijn een zuinig volkje. Wij besteden gemiddeld € 1500,- aan een set trouwringen. Dat is 4x zo goedkoop als in Amerika. Toch hebben wij hier schitterende ringen voor deze prijs. Sterker nog, voor €300,- kan je ook al slagen. De ringen zijn dan wel erg dun en smal en een diamantje kan er dan niet bij.

Wat kosten trouwringen

De andere kant op kan ook. In Nederland zijn ook trouwringensets te koop voor meer dan € 4000,-. Zijn jullie opzoek naar iets zeer exclusiefs, dan zullen jullie meer in de € 4000,- categorie uitkomen, hoewel er ook goedkopere mogelijkheden zijn. Meer lezen over de prijs voor trouwringen? Lees dan hier.

Bedenk goed welk bedrag jullie willen uitgeven. Hierdoor passen de ringen die jullie gaan vinden niet alleen wat uiterlijk betreft bij jullie, maar ook de prijs. Hoewel:

Een hoge prijs voel je even
Verkeerde ringen heel je leven.

Weten jullie al welke trouwringen jullie gaan uitzoeken?

Na dit allemaal gelezen te hebben, hebben jullie waarschijnlijk wel een goed beeld van wat jullie precies zoeken. Overtuig elkaar van de details die je zelf mooi vind. Hierdoor komen jullie samen al een heel eind. Willen jullie binnenkort gaan praten met een trouwringexpert? Lees dan nog even verder. Wij schrijven hier over onze unieke manier van werken.

Welke gravure zetten we in de trouwring

Hoe werkt trouwringservice.nl

Om te beginnen zal ik mij eerst even voorstellen. Ik ben Remco, Sinds 2010 afgestudeerd goudsmid. Na een heel aantal jaar werkzaam te zijn geweest bij juweliers en groothandels in deze branche, ben ik in 2015 zelf begonnen met mijn eigen bedrijf. Tijdens de afspraken voor trouwringen kwam ik erachter dat klanten vaak niet op het gemak zijn in een juwelierswinkel. Daarom ben ik begonnen met trouwringservice.nl

Met de trouwringen collectie kom ik naar jullie toe om in alle rust, in jullie vertrouwde omgeving trouwringen te tonen. Jullie mogen tijdens een afspraak alle vragen stellen over trouwringen en ik beantwoord deze altijd vakkundig.

Remco van Trouwringservice.nl

Kunnen we tijdens een afspraak ook trouwringen ontwerpen?

Tijdens de afspraak neem ik een enorme collectie trouwringen mee. Alle stijlen zitten in de collectie. Hierdoor krijgen we een goed beeld van alle wensen die jullie hebben. Als we alles hebben bekeken en van commentaar voorzien, blijven de mooiste ringen op tafel. Deze ringen kunnen we aanpassen, hierdoor kunnen we alle mooie details samenbrengen in 1 set trouwringen. Dit doen we in het ontwerpprogramma.

Tijdens het ontwerpen staat altijd de prijs van de ringen in beeld. Jullie ringen moeten niet alleen wat uiterlijk betreft bij jullie passen, maar ook de prijs moet goed zijn. Ik help jullie graag bij het vinden van de mooiste ringen.

Trouwringen ontwerpen, waar moet je op letten?

Waar komt Trouwringservice allemaal aan huis?

Trouwringservice komt met de trouwringen collectie door heel Nederland en in een deel van België (regio Antwerpen).
Wij komen met onze trouwringen van Zuid Holland tot Overijssel en van Groningen tot Limburg. Ook in Antwerpen en Zeeuws Vlaanderen zijn wij regelmatig geweest.

Wij komen in klushuizen en villa’s, appartementen en rijtjeshuizen. Het is ook voorgekomen dat wij op een camping trouwringen hebben uitgezocht.

Wat kost een afspraak met trouwringservice.nl?

Omdat ik goed en eerlijk advies erg belangrijk vind, kom ik gratis naar jullie toe. Ik blijf alleen wel binnen de grenzen van Nederland, soms ook in België (regio Antwerpen). Zijn jullie opzoek naar de trouwringen die echt bij jullie passen? willen jullie hierbij goed advies hebben? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Dat kan via de button hieronder.

Vrijblijvend een afspraak maken