Hoeveel karaat goud heeft een trouwring?

Hoeveel karaat goud heeft een trouwring?

Gaan u en uw geliefde binnenkort trouwen en zijn jullie daarom op zoek naar een gouden trouwring? Maak dan kennis met Trouwringservice, dé trouwringenspecialist die bij u thuis langskomt. Wij hebben een breed assortiment gouden ringen van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast geven wij u graag persoonlijk advies om u te helpen bij het maken van een keuze. Misschien vraagt u zich wel af hoeveel karaat goud een trouwring heeft. In deze blog geven we uitgebreid antwoord op die vraag.

Verschillend aantal karaat

Het aantal karaat geeft aan hoeveel goud er in een ring verwerkt zit. Hoe hoger het aantal karaat, hoe meer goud de ring bevat. Ringen met 14 en 18 karaat goud komen het meeste voor in Nederland. Ringen met een aantal karaat dat onder de 14 ligt mogen in ons land niet als goud verkocht worden. Een ring met 24 karaat goud bestaat voor 99,99% uit goud, maar is tegelijkertijd zacht en slijt sneller. Gouden ringen met 14 karaat, 18 karaat, 20 karaat en 22 karaat worden in Nederland van een keurteken voorzien.

Trouwringen met 14 karaat goud

Trouwringen met 14 karaat goud zijn in Nederland het meest gangbaar. Ook bij ons vindt u prachtige gouden ringen met 14 karaat goud, afkomstig uit het Duitse trouwringenatelier van Rauschmayer. Ze zijn hard en gaan in principe een heel leven mee. Bovendien zijn deze ringen gemaakt van fairtrade goud: wij hechten namelijk veel waarde aan eerlijke handel. In België en Duitsland komen gouden trouwringen van 18 karaat goud veel voor. Het verschilt dus sterk per cultuur waar de voorkeur van de mensen naar uitgaat.

Trouwring met twee kleuren goud 

trouwringen hoeveel karaat goud

Aantal karaat goud herkennen met keurtekens

Wilt u de echtheid van uw gouden sieraad verifiëren en het aantal karaat goud controleren? In Nederland vindt u een officieel keurteken aan de binnenkant van de ring. Een ring met 14 karaat goud krijgt het nummer 585, een ring met 18 karaat goud krijgt het nummer 750. Naast het nummer wordt ook een symbool afgebeeld aan de binnenkant van de ring.

Huisbezoek van onze trouwringenspecialist

Weinig tijd, een drukke baan, kinderen opvoeden… U bent er maar druk mee, en dat terwijl de voorbereiding van het huwelijk ook veel tijd en energie van u vergt. Komt het er maar niet van om naar een juwelier toe te gaan? Geen probleem: Trouwringservice komt geheel kosteloos bij u thuis langs met een grote collectie ringen. Bekijk, pas en vergelijk de mooiste trouwringen in de vertrouwde omgeving van uw eigen woonkamer. Onze trouwringenspecialist adviseert u uitgebreid en geeft uitleg bij de diverse modellen. Ook gaan wij graag voor u aan de slag met ons ontwerpprogramma voor een unieke gepersonaliseerde trouwring.

Een afspraak inplannen met Trouwringservice

Wilt u genieten van prachtige gouden trouwringen van de beste kwaliteit? Op uw bruiloft en uw hele leven lang? Doe dan een beroep op de trouwringenexpert van Trouwringservice en plan een afspraak in bij u thuis! Neem contact met ons op via het contactformulier op onze website en u hoort zo snel mogelijk van ons. Als u tevreden bent, zijn wij dat ook.

Ook leuk om te lezen…

Vrijblijvend contact

Bent u op zoek naar een nieuw paar trouwringen? En wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vrijblijvend een afspraak maken