Wat kost een trouwring? 

Gaan jullie op zoek naar trouwringen? Vragen jullie je af wat een trouwring kost? wat is de gemiddelde prijs van trouwringen? we nemen jullie mee in de wereld van trouwringen.

Nederlanders geven gemiddeld zo’n 1500 euro aan trouwringen uit. In Amerika is dat bedrag nog vele malen hoger. Het is een flinke uitgave en zeker ook een belangrijke. Het is de bedoeling dat ze een leven lang mee gaan. De prijs wordt bepaald door grofweg 4 factoren: het materiaal, het gewicht, de steentjes en de bewerking van de ring bepalen de uiteindelijke prijs. Om jullie te helpen bij het maken van een keuze gaan we in deze blog uitgebreid in op deze factoren.

1. Materiaal

De belangrijkste factor die de prijs bepaalt is het materiaal waar de ringen van gemaakt zijn: goud, zilver, metaal, platina, palladium of bicolor. Trouwringen van goud (witgoud of geelgoud) zijn nog altijd favoriet bij veel Nederlanders. Goud heeft bijna geen onderhoud nodig en is redelijk prijzig. Zilveren ringen zijn wat voordeliger, maar ook zachter. Dit maakt ze kwetsbaar bij stoten. Bij bicolor ringen zijn er meerdere kleuren in de ring verwerkt, waardoor de prijs omhoog gaat. Platina is een ander prachtig materiaal. Wel is het vrij kostbaar. Palladium is goedkoper en lijkt veel op platina, maar het is minder eenvoudig te bewerken.

materiaal van de trouwring

2. Gewicht

Naast het gebruikte materiaal heeft ook het gewicht een invloed op de prijs. Als jullie een klein budget hebben kunnen jullie hier enorm op besparen, want een ring die 0,1 mm dunner is is vaak al zo’n 100 euro goedkoper. Een dunnere ring staat verfijnder en dat kan zeker een plus zijn ten opzichte van een dikkere ring. Zeker als je kleine handen hebt! Er is veel mogelijk: alle materialen zijn in verschillende diktes verkrijgbaar.

3. Steentje(s)

Een diamant maakt de ring helemaal af, zeker bij vrouwen. Kies je voor één grote steen of voor meerdere kleine? De uiteindelijke waarde van de diamant komt tot stand met de 4 C’s: Carat, Clarity, Cut en Colour. Carat staat voor het aantal karaat (als de steen zwaarder is gaat de prijs omhoog). Clarity verwijst naar de zuiverheid van de steen (hoe zuiverder, hoe duurder). Cut (het slijpen) heeft een grote invloed op de prijs, omdat dit de kleur en schittering van de diamant bepaalt. Colour (kleur) is de laatste C. Een zuivere diamant is prijzig, net als bijzondere kleuren.

trouwring met steentjes

4. Bewerken en personaliseren

Bij Trouwringservice kunnen jullie kiezen uit een grote standaard collectie. Daarnaast is het mogelijk om de ringen door mij te laten bewerken, zodat jullie gepersonaliseerde ringen kunnen dragen. Maak de wensen kenbaar en ik ga aan de slag met het ontwerpprogramma. Helemaal prima als jullie elementen uit verschillende ringen met elkaar wilt combineren! Wensen jullie een gravure in de ring? Die brengen ik graag gratis voor jullie aan in een lettertype naar keuze. Uniek resultaat gegarandeerd.

Thuis de droomringen uitzoeken

Ik bied jullie de mogelijkheid om thuis jullie droomringen uit te zoeken, in welke prijsklasse dan ook. Voor veel mensen is het een enorme opluchting om ongestoord in een vertrouwde omgeving ringen te passen. Ik luister als trouwringenspecialist naar al jullie wensen en adviseer uitgebreid over de materialen en uitvoeringen. Nodig gerust vrienden en/of familie uit als jullie dat fijn vinden: ook zij zijn welkom als ik bij jullie op bezoek kom.

wat kost een trouwring

Een afspraak maken met Trouwringservice

Willen jullie een vrijblijvende afspraak maken met Trouwringservice? Dat doet je gemakkelijk online via het contactformulier op onze website. jullie zijn tot niets verplicht, ook niet bij mijn bezoek aan huis. Verder brengen ik geen voorrijkosten in rekening. Schakel de hulp in van mij als trouwringenexpert en zoek jullie droomringen uit onder mijn begeleiding!

Ook leuk om te lezen…

Vrijblijvend contact

Zijn jullie op zoek naar een nieuw paar trouwringen? En willen jullie meer weten over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met mij op!

Vrijblijvend een afspraak maken