arrow_drop_up arrow_drop_down

Wat kost een trouwring? 

Nederlanders geven gemiddeld zo’n 1500 euro aan trouwringen uit. In Amerika is dat bedrag nog vele malen hoger. Het is een flinke uitgave en zeker ook een belangrijke. Het is de bedoeling dat ze een leven lang mee gaan. De prijs wordt bepaald door grofweg 4 factoren: het materiaal, het gewicht, de steentjes en de bewerking van de ring bepalen de uiteindelijke prijs. Om u te helpen bij het maken van een keuze gaan we in deze blog uitgebreid in op deze factoren.

1. Materiaal

De belangrijkste factor die de prijs bepaalt is het materiaal waar de ringen van gemaakt zijn: goud, zilver, metaal, platina, palladium of bicolor. Trouwringen van goud (witgoud of geelgoud) zijn nog altijd favoriet bij veel Nederlanders. Goud heeft bijna geen onderhoud nodig en is redelijk prijzig. Zilveren ringen zijn wat voordeliger, maar ook zachter. Dit maakt ze kwetsbaar bij stoten. Bij bicolor ringen zijn er meerdere kleuren in de ring verwerkt, waardoor de prijs omhoog gaat. Platina is een ander prachtig materiaal. Wel is het vrij kostbaar. Palladium is goedkoper en lijkt veel op platina, maar het is minder eenvoudig te bewerken.

materiaal van de trouwring

2. Gewicht

Naast het gebruikte materiaal heeft ook het gewicht een invloed op de prijs. Als u een klein budget heeft kunt u hier enorm op besparen, want een ring die 1 mm dunner is is vaak al zo’n 100 euro goedkoper. Een dunnere ring staat verfijnder en dat kan zeker een plus zijn ten opzichte van een dikkere ring. Zeker als u kleine handen heeft! Er is veel mogelijk: de meeste materialen zijn in verschillende diktes verkrijgbaar.

3. Steentje(s)

Een diamant maakt de ring helemaal af, zeker bij vrouwen. Kiest u voor één grote steen of voor meerdere kleine? De uiteindelijke waarde van de diamant komt tot stand met de 4 C’s: Carat, Clarity, Cut en Colour. Carat staat voor het aantal karaat (als de steen zwaarder is gaat de prijs omhoog). Clarity verwijst naar de zuiverheid van de steen (hoe zuiverder, hoe duurder). Cut (het slijpen) heeft een grote invloed op de prijs, omdat dit de kleur en schittering van de diamant bepaalt. Colour (kleur) is de laatste C. Een zuivere diamant is prijzig, net als bijzondere kleuren.

trouwring met steentjes

4. Bewerken en personaliseren

Bij Trouwringservice kunt u kiezen uit een grote standaard collectie. Daarnaast is het mogelijk om uw ring door ons te laten bewerken, zodat u en uw partner gepersonaliseerde ringen kunnen dragen. Maak uw wensen kenbaar en wij gaan aan de slag met ons ontwerpprogramma. Helemaal prima als u elementen uit verschillende ringen met elkaar wilt combineren! Wenst u een gravure in de ring? Die brengen we graag gratis voor u aan in een lettertype naar keuze. Uniek resultaat gegarandeerd.

Thuis uw droomringen uitzoeken

Wij bieden u de mogelijkheid om thuis uw droomringen uit te zoeken, in welke prijsklasse dan ook. Voor veel mensen is het een enorme opluchting om ongestoord in een vertrouwde omgeving ringen te passen. Onze trouwringenspecialist luistert naar uw wensen en adviseert u uitgebreid over de materialen en uitvoeringen. Nodig gerust vrienden en/of familie uit als u dat fijn vindt: ook zij zijn welkom als wij bij u op bezoek komen.

wat kost een trouwring

Een afspraak maken met Trouwringservice

Wilt u een vrijblijvende afspraak maken met Trouwringservice? Dat doet u gemakkelijk online via het contactformulier op onze website. U bent tot niets verplicht, ook niet bij ons bezoek aan huis. Verder brengen wij geen voorrijkosten in rekening. Schakel de hulp in van onze trouwringenexpert en zoek uw droomringen uit onder zijn begeleiding!

Ook leuk om te lezen…

Vrijblijvend contact

Bent u opzoek naar een nieuw paar trouwringen? En wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vrijblijvend een afspraak maken

Cookies