Prachtige persoonlijke trouwringen zonder teveel te betalen

Prachtige persoonlijke trouwringen zonder teveel te betalen

Als jullie gaan trouwen en op zoek gaan naar prachtige trouwringen, zijn er verschillende dingen om op te letten. In dit artikel gaan we in op de prijzen van trouwringen. Betalen jullie niet teveel voor jullie persoonlijke droomringen? Hebben jullie het budget goed overdacht? Allemaal vragen waar wij in dit artikel op ingaan.

Hoe wordt de prijs van trouwringen bepaald

Om te beginnen gaan we eerst kijken naar de opbouw van de prijs voor trouwringen. In Nederland kost een gemiddeld set trouwringen ongeveer € 1600,-. Maar hoe komen we aan deze prijs?

Het begint uiteraard met het materiaal. Hebben jullie gouden trouwringen op het oog, dan zit de goudkoers in de prijs verwerkt. Op het moment van schrijven is de goudprijs € 50,52 per gram. Als de ringen samen 10 gram wegen en ze van puur goud zijn gemaakt, zijn de materiaalkosten € 505,20. Puur goud is helaas niet te verwerken tot trouwringen, hierdoor wordt het plaatje toch net weer anders. Hier gaan we daar niet verder op in. De materiaalkosten is het eerste wat de prijs maakt.

Willen jullie diamanten in de ring? Zo ja, dan worden de diamanten ook doorberekend in de prijs. Hiermee hebben wij de grondstoffen doorgaans wel gehad bij trouwringen.

Naast de materialen moeten ook de ringen gemaakt worden. Dit kost tijd, zoals iedereen, verwacht een goudsmid ook een salaris eind van de maand. Daarom is in dit geval tijd ook geld. Neem daarbij ook de tijd dat een juwelier bezig is met de verkoop en er ontstaat al een prijs waarvoor we de trouwringen te koop zien staan.

Trouwringen ontwerpen zonder teveel te betalen

Betalen we niet teveel voor trouwringen…?

Deze vraag is een eerlijke vraag. Jullie verwachten eerlijk behandeld te worden bij het uitzoeken, ontwerpen en bestellen van trouwringen. Daarom zullen wij hier deze vraag ook beantwoorden.

Als jullie trouwringen gaan uitzoeken zien jullie (meestal) neppe ringen die de echte moeten voorstellen. In deze ringen, of achterop de plateautjes waar de ringen op staan, staat meer informatie over de ringen. Soms staat hier ook de prijs. Deze prijs is gebaseerd op de goudkoers.

Staat de goudkoers, zoals nu, op € 50,52 per gram, dan worden de prijzen van € 52,- per gram gehanteerd. Het kost de juwelier veel tijd om steeds de prijzen aan te passen. Hierdoor wordt een extra marge ingebouwd. Jullie betalen dus teveel als de prijs op geprint papier of onder op de plateautjes staat. Hou hier erg in bij het uitzoeken en bestellen van trouwringen. De prijzen op de computer zijn actueel en gekoppeld aan de huidige goudkoers.

Onze droomringen voor de goedkoopste prijs

De beste prijs voor jullie droomringen zien jullie als de juwelier of trouwringspecialist via internet de juiste prijs laat zien. Hierbij zien jullie de naam van het merk, de door jullie gevraagde ringen (in het goede materiaal), een lijst met gegevens van de ringen zoals de maat en diamanten. Hierbij staat ook de prijs, gekoppeld aan de huidige goudkoers. Nu weten jullie zeker dat er niet teveel wordt betaald voor jullie droomringen.

Hoe bepalen we een goed trouwringen budget?

Om een goed trouwringen budget te vinden is het handig om eerst te kijken naar hoeveel jullie te besteden hebben. Als dat voor jullie duidelijk is gaan we verder naar de wensen die jullie hebben.

Houden jullie van brede en zware ringen die bewerkt zijn met verschillende bewerkingen? Dan zijn de prijzen doorgaans hoger. Hechten jullie minder waarde aan een unieke of artistieke trouwring, dan kan de prijs ook beduidend lager zijn. In Nederland gaven stellen in het jaar 2020 gemiddeld € 1600,- uit aan een set trouwringen. Hierbij zijn ook ringen meegenomen van 9 en 8 karaat goud (mag eigenlijk geen goud heten). Ook de ringen van € 4.000,- en meer zijn hierin mee genomen.

Heb je weinig bestedingsruimte, ook dan zijn er mogelijkheden genoeg. Een ander materiaal dan goud kan al voor een flinke kostenbesparing zorgen. Let daarbij wel op de eigenschappen van het materiaal dat jullie kiezen. Veel materialen hebben wij op een rij gezet in deze blog.

Hoe zit het met kortingen en acties…?

Kortingen en acties zien we best veel bij trouwringen. De meest voorkomende actie is “2e ring voor de halve prijs”.

Hierbij wordt er echt geen ring cadeau gegeven. In deze acties zit een andere marge op de “normale” prijs. Het is een soort lokkertje om alsnog de gewone prijs door te voeren. Vraag in dit soort gevallen altijd of de prijs ook op de website van het merk is terug te zien. Hierdoor weten jullie zeker dat het een legitieme prijs is. Soms doet het merk zelf een actie en geeft de juwelier de gewone marge. Hierbij kan het worden gezien als marketing van het merk zelf. Voor reclame geven ze doorgaans geld uit, nu hebben ze minder inkomsten en meer verkoop.

Vaak wordt gevraagd om korting. Als een handelaar korting geeft zeggen ze eigenlijk iets van de onderstaande zinnen. Niet letterlijk, maar het komt er wel op neer.

  1. “We weten niet goed wat we er voor moeten vragen, dus vragen we maar wat, het kan ook wel goedkoper hoor”
  2. “De prijs hebben we wat hoger gemaakt, je weet nooit of de klant (lees: “gek”) erin trapt”
  3. “Ik sta eigenlijk ook niet achter de kwaliteit van de ringen, als ik nu korting geef hoor ik ze vast niet terug als het mis gaat”

Het zijn zo van die woorden die je normaal niet hoort, maar wel opvangt als je tussen de gesprekken door luistert. Als een verkoper achter zijn of haar product staat zal er een eerlijke prijs gevraagd worden. Niet te hoog, maar ook niet te laag. Korting geven is in ieder geval niet iets om trots op te zijn.

Soms zijn er ook acties van een (of meer) gratis diamant(en) in de trouwring. Dit kunnen acties zijn van plaatselijke ondernemers om hun naamsbekendheid te vergroten. Hierbij blijft het voordeel voor jullie als klant ook binnen het reële.

Trouwringen met korting

Geven wij ook korting?

Trouwringservice rijd met de trouwringencollectie door heel Nederland. Samen met onze dummy trouwringen en het ontwerpprogramma komen wij bij stellen thuis om daar al hun wensen aan te horen. Daarbij zoeken wij altijd mee naar ringen die echt passen bij de personen die ze gaan dragen. Wij gaan er altijd voor dat de ringen helemaal passen bij de dragers. Ook de prijs moet kloppen bij het budget wat ze hebben gesteld.

Om een lagere prijs te krijgen kunnen we de breedte en dikte aanpassen of het gehalte van het goud verlagen. Korting geven doen wij niet, wij staan namelijk volledig achter de ringen die wij leveren. De prijzen die wij (via de website van het merk) laten zien, zijn eerlijke prijzen voor eerlijke ringen. Hierdoor zijn wij eigenlijk altijd al de goedkoopste.

Korting ruilen

Daar tegenover ruilen wij wel korting. Dat klinkt wat vreemd misschien, maar we leggen het graag uit. Zijn jullie gespecialiseerd in diensten die wij graag zouden afnemen, dan kan hier zeker over gesproken worden. Hierbij zullen de prijzen tegenover elkaar afgewogen worden en proberen we tot een eerlijke prijs voor beide kanten te komen. De creativiteit laten we uiteraard graag aan jullie over.

Vrijblijvende afspraak

Willen jullie trouwringen kopen zonder teveel te betalen? Willen jullie daarbij advies van een goudsmid? Neem dan contact met ons op. Wij komen op alle adressen in heel Nederland (en soms daarbuiten)

 

Vrijblijvend een afspraak maken