Waar kunnen wij het beste onze trouwringen kopen?

Waar kunnen wij het beste onze trouwringen kopen?

Waar kunnen wij het beste onze trouwringen kopen? Een veel gehoorde vraag. Wie zijn wij om daar een sluitend antwoord op te geven. In deze blog leest u wel waar u op moet letten en wanneer u er zeker van bent dat u goed geadviseerd wordt.

Waar moet je op letten bij het kopen van trouwringen?

Bij het kopen van trouwringen zijn er verschillende dingen om op te letten. Wij geven hieronder een aantal tips voor het uitzoeken van de ringen.

  • Opdringerige verkoop: Als de trouwringenverkoper erg opdringerig overkomt heeft dit invloed op jullie keuzes. Let er op dat jullie je thuis voelen, een verkeerde keuze is zo gemaakt. Bij opdringerige verkoop ergeren jullie zich waarschijnlijk behoorlijk aan het koopproces. Hierdoor is de kans groot dat u geen ringen wil aanschaffen, of dat jullie de verkeerde keuzes maken om er maar weer snel vanaf te zijn.
  • Alle tijd: Als jullie trouwringen gaan uitzoeken is het belangrijk dat jullie de overtuiging hebben dat de verkoper alle tijd voor jullie heeft. Andere klanten moeten in dit geval gewoon wachten tot jullie klaar zijn. Gaat de verkoper even tussendoor iets anders doen, dan heeft de verkoper geen compleet beeld van de ringen die jullie echt mooi vinden. In alle rust de complete collectie bekijken en vervolgens jullie trouwringen tot in detail ontwerpen en bespreken is normaal. Gewoon alle tijd en aandacht voor jullie!
  • Goede ringen: Zijn de ringen die jullie te zien krijgen van goede kwaliteit. Hierbij kunnen jullie kijken naar de dikte van de ringen. Bij ringen dunner dan 1,3 millimeter dan kunt u hier meestal geen leven lang mee doen. Zijn de ringen netjes gepoetst? Slecht gepoetste ringen, ook de dummy modellen, zegt iets over de zorgvuldigheid van de verkopende partij. Bij een slecht verzorgde collectie is er grote kans op slechte service op termijn.

Waar kunnen wij het beste onze trouwringen kopen

Welke trouwringen kunnen we beter niet aanschaffen?

Er zijn veel verschillende soorten ringen die als trouwringen worden gedragen. Helaas zijn niet al deze ringen geschikt om al trouwring te dragen. Er zijn ringen die niet de gewenste levensduur hebben, ringen waarbij de stenen snel uit de ring kunnen vallen. Ook zijn er ringen waarbij de ringmaat naderhand niet aangepast kan worden. Dan heeft u de keuze zonder ringen verder te gaan, of een nieuw set te kopen.

We zetten alles even voor jullie op een rij:

  1. ringen met een uitstekende steen zijn niet geschikt als trouwring. De stenen kunnen erg snel kwijtraken en hierdoor blijven jullie met kosten of een lelijke ring zitten. Ringen waar de steen uitsteekt worden wel vaak als verlovingsring gebruikt. Let er dan op dat de ring ieder jaar wordt nagekeken door een goudsmid of juwelier.
  2. Ringen gemaakt van titanium, carbon of staal kunnen niet worden aangepast naar een andere ringmaat. Hou er rekening mee dat als jullie iets aankomen of afvallen het draagcomfort van de ringen compleet anders kunnen zijn. Een ring verliezen is vreselijk, maar hem nooit meer van de vinger af krijgen is ook niet leuk.
  3. Zilveren trouwringen verkleuren erg snel. Zilver is ook een zacht metaal waardoor er snel diepe krassen op kunnen komen. Mochten jullie kiezen voor zilveren trouwringen, hou er dan rekening mee dat ze er nooit zo uit blijven zien zoals jullie ze kopen. Zowel de kleur als de afwerking veranderen in de loop van de tijd.

Lees hier al onze tips over trouwringen

Waar kunnen wij het beste onze trouwringen kopen?

De ringen die wij mooi vinden zijn erg duur, kan het ook goedkoper?

Jullie hebben alle ringen bekeken en eindelijk uitgekomen bij de ringen die jullie echt mooi vinden. Er zijn erg veel afwegingen gemaakt om op dit punt te komen. Dan komt ook de prijs van de ringen aan bod. Helaas blijkt deze veel hoger te zijn dat jullie budget. Wat kunnen jullie hier aan doen zonder de uitstraling van de ringen aan te tasten?

  1. Controleer in welk gehalte de ringen worden geleverd, waar de prijs op is gebaseerd. Als jullie ringen hebben ontworpen, kan het zijn dat de zichtbare prijs voor 18 karaat gouden ringen is. Als deze wordt teruggezet naar 14 karaat goud, scheelt dat aanzienlijk in de prijs. Bij deze aanpassing is er verder niets aan de ringen veranderd.
  2. Bekijk de ringen goed, is de ring niet te dik? een kleine aanpassing in dikte van de ring kan een grote aanpassing zijn in de prijs. een dikte tussen de 1,3 en de 1,6 mm is prima voor trouwringen.
  3. Probeer verschillende materialen. In de tijd dat ik dit schrijf is de platina prijs erg laag. Zelfs zo laag dat het goedkoper is dan witgoud. Hierdoor verkopen wij op het moment meer platina ringen dan witgouden ringen. Qua uiterlijk is het bijna hetzelfde, de eigenschappen van platina zijn zelfs beter dan die van witgoud.
  4. Bedenk dat jullie trouwringen een heel leven gedragen worden. besparen op trouwringen is opzig niet verkeerd, maar hou in het achterhoofd, de besparing voel je even, een slechte ring geeft ergernis voor het leven.

Waar kunnen wij onze trouwringen kopen?

Trouwringservice rijd door heel Nederland met de trouwringencollectie. Ook het ontwerpprogramma nemen wij mee. Tijdens deze afspraak hebben jullie alle tijd om, in jullie eigen omgeving, trouwringen uit te zoeken en de mooiste ringen voor jullie te vinden. Wij adviseren jullie als goudsmid tijdens de afspraak. Nee, wij sturen jullie niet naar bepaalde ringen, maar vertellen jullie waar jullie rekening mee moeten houden bij de door jullie uitgekozen ringen.

Een afspraak kan ook savonds of in het weekend plaatsvinden. Wij proberen altijd ons naar jullie voorkeur te schikken.

Vrijblijvend een afspraak maken