Tips bij het kiezen van de perfecte trouwring

Tips bij het kiezen van de perfecte trouwring

Stappen jullie binnenkort in het huwelijksbootje? En zijn jullie dus op zoek naar trouwringen? Dan zijn jullie bij Trouwringservice aan het juiste adres, dé trouwringenspecialist die bij jullie thuis langskomt. Bij het uitzoeken komen een hoop zaken kijken. Onze specialist Remco adviseert jullie graag ter plekke, maar hij geeft jullie graag alvast 5 handige tips. Zo is het kiezen van de perfecte trouwring een fluitje van een cent!

1. Begin op tijd met oriënteren

We begrijpen dat u veel aan uw hoofd heeft voor de bruiloft. U moet veel plannen voor de dag zelf, trouwkleding uitzoeken, gasten uitnodigen… We raden u daarom aan om ruim van tevoren wat eerste ideeën op te doen over trouwringen. Welke materialen zijn er? Welke afwerkingen? Ringen hebben meestal een bepaalde levertijd. Wees er dus op tijd bij om haastwerk te voorkomen. Het geeft jullie een hoop rust.

2. Denk na over het materiaal van de trouwringen

Het materiaal van de ringen is een zeer belangrijk punt. Van oudsher kiezen veel Nederlanders voor gouden trouwringen. Wist u dat bruidsparen steeds vaker kiezen voor andere materialen zoals zilver, metaal, platina en palladium? Een stoere en stijlvolle keuze. Mocht u meer informatie willen hebben over de verschillen en overeenkomsten tussen de materialen, dan mag u gerust contact opnemen met onze trouwringexpert.

materiaal trouwring

3. Denk na over de dikte en afwerking

Andere factoren waar u rekening mee kunt houden bij de perfecte trouwringen uitkiezen zijn de dikte en afwerking van de ring. Een smalle dunne ring staat erg verfijnd en elegant. Een bredere ring oogt modern en stoer. De dikte van de ring bepaalt deels het draagcomfort. Als u kleine vingers heeft ligt een smalle trouwring voor de hand. De afwerking van de ring is ook cruciaal. Zijn jullie geïnteresseerd in een ring met één grotere diamant of juist in eentje met meerdere steentjes?

4. Denk na over een gravure laten aanbrengen

Een gravure is dé finishing touch van uw perfecte trouwring. Willen jullie de trouwdatum in de ringen laten graveren? Een naam? Een tekst die voor jullie twee heel bijzonder is? Bij Trouwringservice brengen we gratis een gravure in uw ring aan. Dit doen wij zelf, in ons eigen atelier. Wist u dat de gravure later aangepast of zelfs uitgebreid kan worden? Er is dus veel mogelijk.

5. Kies uw trouwringen thuis uit

De bruiloft voorbereiden is een prettige en spannende tijd. U heeft het gevoel dat u tijd tekort komt, zeker als u een baan heeft en/of kinderen. Misschien ziet u er hierdoor tegenop om naar een juwelier te gaan om ringen uit te zoeken. Maak het uzelf gemakkelijk en laat onze trouwringenexpert bij u thuis langskomen op een tijdstip naar wens! Hij neemt een grote standaard collectie ringen mee, zodat u in alle rust ringen kunt passen. Hierbij krijgt u uitgebreid professioneel advies.

tips: trouwringen thuis uitzoeken

Een afspraak inplannen met Trouwringservice

Een afspraak maken met onze trouwringenexpert doet u heel eenvoudig online via onze website. U hoeft alleen maar het contactformulier in te vullen. Daarna nemen wij zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak in te plannen, geheel vrijblijvend! Mochten jullie droomringen er niet tussen zitten, dan brengen wij geen kosten in rekening.

Ook leuk om te lezen…

Vrijblijvend contact

Bent u op zoek naar een nieuw paar trouwringen? En wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vrijblijvend een afspraak maken