Mooie platina Trouwringen

Platina trouwringen zijn erg populair in deze tijd. Op dit moment is platina goedkoper dan goud. In de afgelopen jaren is dit anders geweest. Willen jullie meer weten over platina trouwringen, Lees dan verder over onze mooie platina trouwringen

Platina in de geschiedenis

In Amerika werd platina al heel lang gebruikt voordat het rond het jaar 1500 voor het eerst wordt vermeld door Julius Ceasar. Hij beschreef platina als een wonderlijk metaal dat werd aangetroffen in Panama en Mexico en “onmogelijk kon worden gesmolten”.
De Spanjaarden gaven het metaal de naam platino, dat betekent zilvertje. zij vonden het in Colombia tussen het gedolven zilver en zagen het als een verontreiniging.

De platinaprijs ligt over het algemeen boven die van goud, maar zo nu en dan is platina minder kostbaar.

Wat zijn Platina Trouwringen?

Al eeuwen lang worden trouwringen gemaakt van goud. Platina is een iets minder bekend edelmetaal en wordt daarom vaak over het hoofd gezien bij de keuze voor trouwringen. Platina heeft juist erg goede eigenschappen om trouwringen van te maken. Zo is platina erg sterk en slijt het bijna niet. Ook krassen zie je minder snel in platina. Platina is een metaal waar weinig mensen allergisch voor zijn. Nu platina zo’n stuk goedkoper is dan witgoud, kiezen veel mensen tijdens een afspraak voor platina in plaats van witgoud. Al onze ringmodellen kunnen wij in (gedeeltelijk) platina leveren.

Platina Trouwringen

Wat is het verschil tussen Platinum en Platina?

Veel mensen spreken over Platinum trouwringen. Helaas klopt deze uitspraak niet. Platinum is eigenlijk een spraakverwarring. In de sieraden branche zullen we dus alleen Platina trouwringen kunnen vinden. Platinum zal waarschijnlijk een combinatie van Platina en Palladium zijn. Beide zijn dit erg mooie materialen om trouwringen van te maken, maar Platinum trouwringen gaat u nergens vinden.

Trouwringen uitzoeken in een vertrouwde omgeving

Tijdens de voorbereidingen van jullie bruiloft is het vaak erg druk. Er moet veel geregeld worden terwijl het dagelijkse leven ook gewoon doorgaat. Het kan zijn dat u dan graag een avondje thuis wil blijven en toch iets wil doen aan jullie bruiloft. Wist u dat Trouwringservice naar u toekomt? Gewoon bij u thuis? Wij komen graag bij u langs zonder voorrijkosten, ook ’s avonds. Tijdens ons bezoek krijgt u alle ruimte om uw wensen kenbaar te maken. Onze specialist geeft u uitgebreid advies en laat u een ruime collectie gouden, platina en palladium ringen zien.

Afspraak maken met Trouwringservice

Wilt u tijd besparen en op uw gemak platina en/of gouden trouwringen uitzoeken? Schakel dan de hulp in van Trouwringservice. Wij zijn al 10 jaar een toonaangevende speler binnen de trouwringenmarkt. Onze expert heeft dus veel kennis en ervaring in zijn vakgebied. Neem vandaag nog vrijblijvend contact op en plan een afspraak bij u thuis in!

Ook leuk om te lezen…

Vrijblijvend contact

Bent u op zoek naar een nieuw paar trouwringen? En wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vrijblijvend een afspraak maken