Ik heb krassen op mijn trouwring

Heeft u een trouwring en ziet u tot uw grote spijt dat er krassen zitten op het symbool dat u dagelijks doet denken aan uw geliefde? Baalt u enorm van deze krassen en vraagt u zich af of het mogelijk is om uw ring weer krasvrij te krijgen? Uw trouwring is hét dagelijks aandenken aan uw geliefde en dus is het heel zonde wanneer op de ringen krassen zitten. Krassen zijn over het algemeen uit een trouwring te halen, maar de mate waarin dit lukt is erg afhankelijk van het materiaal van uw trouwring. In dit artikel vertellen we alles over het verwijderen van krassen uit een trouwring.

Krassen in een trouwring

Heeft u een trouwring en ziet u tot uw grote spijt dat er krassen in het materiaal zijn gekomen? De krasjes in uw trouwring kunt u zien als een symbool voor het huwelijk. Ook daarin worden soms bepaalde krasjes opgelopen, maar dit hoeft niet het einde te betekenen. Wanneer u echter toch graag de krassen uit uw ring wilt halen is het goed om uw ring eens goed te bekijken. Zijn de krasjes slechts schaars of heeft uw ring al grotere en diepere krassen opgelopen? In beide gevallen is het aan te raden om actie te ondernemen wanneer u zich hieraan stoort. Een trouwring is namelijk bestemd om de rest van uw leven om de ringvingers van u en uw partner te zitten. Het is dan natuurlijk fijn als de ring in zo’n goed mogelijke staat blijft of weer in goede staat wordt gemaakt. Bij sommige materialen is dit goed te doen, bij anderen wordt dit wat lastiger.

Gouden trouwring krasvrij maken

Afhankelijk van het aantal karaats krast een gouden trouwring vrij snel. Voorbeelden van mensen die binnen een (half) jaar al behoorlijk wat krassen op hun gouden trouwring hebben zijn er helaas nogal wat. Dit heeft puur en alleen met het materiaal te maken. Door extra voorzichtig met uw gouden trouwring om te gaan kunt u een groot aantal krassen voorkomen, maar na enkele jaren is het vrijwel onoverkomelijk dat er krassen in uw gouden ring ontstaan. Johan Cruijff vertelde ons ooit: ‘’Elk nadeel heeft zijn voordeel’’. Op goud is dit ook van toepassing. Want goud mag dan gemakkelijk krassen, maar het verwijderen van krassen uit een gouden ring is ook erg goed te doen. Een gouden trouwring kan helemaal als nieuw worden gepolijst. Na deze behandelbeurt is uw ring weer in perfecte staat.

trouwringen krasvrij maken

Zirkonium trouwring krasvrij maken

Een zirkonium trouwring is beter bekend als een zwarte trouwring. Dit materiaal is goed bestendig tegen krassen, maar toch zijn krassen op de lange termijn niet te vermijden. Het krasvrij maken van een geheel zirkonium trouwring is mogelijk. De trouwringen worden dan dusdanig behandeld dat de ringen weer als nieuw worden gemaakt. De kosten hiervan variëren nogal per juwelier. Wij helpen u graag bij het krasvrij maken van uw (gedeeltelijk) zirkonium trouwring.

Titanium trouwring krasvrij maken

Titanium trouwringen zijn zeer in trek. Dit komt door de aantrekkelijke prijs van de ring en de hardheid van het materiaal. Titanium is zeer duurzaam en kan jaren mee. Toch is het mogelijk dat er krassen in uw ring komen. Krassen uit een titanium ring halen is lastig, maar met de juiste behandeling is het mogelijk om krassen veelal weg te werken. Dit gebeurt door een trouwring met veel zorg te behandelen. Heeft u vragen hierover? Neem gerust contact met ons op.

Platina trouwring krasvrij maken

Platina is het duurste edelmetaal wat er bestaat. Dit komt vanwege de zeldzaamheid van het product. Platina ringen zijn zeer mooi en erg krachtig. Daardoor krast een platina trouwring ook niet snel. Een platina trouwring is volledig op te knappen en kan weer als nieuw worden gepolijst. Wilt u hier graag meer informatie over. Ook dan zijn wij er voor u.

Krassen uit ringen halen

Wilt u graag de krassen uit uw ring verwijderen en heeft u nog vragen? Wij voorzien u graag van advies op maat  en kijken wat er te doen is aan uw ring. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak.

Nieuwe krasvrije trouwringen

Bent u uw trouwringen zat en zoekt u naar een nieuwe krasvrije trouwring?  Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en wilt u graag dat wij bij u langskomen voor advies op maat? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak met ons.

Ook leuk om te lezen…

Vrijblijvend contact

Bent u opzoek naar een nieuw paar trouwringen? En wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vrijblijvend een afspraak maken