Wat is de levertijd van trouwringen?

Wat is de levertijd van trouwringen?

Wat is de levertijd van trouwringen?

De levertijd van trouwringen is vaak niet duidelijk. Jullie zijn van plan te gaan trouwen, maar wanneer moet je de trouwringen uitzoeken? Het zou erg vervelend zijn als de trouwringen te laat zijn voor de bruiloft. Hieronder leest u meer over de levertijden van trouwringen en waar jullie nog meer rekening mee moeten houden.

Wat voor trouwringen zijn er?

Wat voor trouwringen er zijn is voor jullie waarschijnlijk niet erg van belang, als ‘jullie’ trouwringen er maar zijn. Toch zijn er verschillende soorten trouwringen en daarbij horen vaak ook verschillende levertijden.

Gouden trouwringen

Gouden trouwringen zijn de populairste trouwringen die we zien. Vaak hebben deze ringen meerdere kleuren goud met een bewerking. Deze ringen zijn vaak gemaakt van 14 of 18 karaat goud. Trouwringen gemaakt van goud zijn duurzaam en vaak geschikt om (meer dan) een leven lang te dragen.

Platina trouwringen

Platina trouwringen zijn ringen die vaak door koningshuizen en hoog geplaatste personen worden gekozen. Regelmatig is de platina prijs lager dan de goudprijs, waardoor de platina trouwringen stukken goedkoper kunnen zijn dan de gouden trouwring. Platina is erg hard, en daardoor zeer goed draagbaar als trouwring. krassen kom er niet snel op, met recht kan gezegd worden dat de ring goed tegen een stootje kan.

Palladium trouwringen

Palladium trouwringen zijn een beetje grijs van kleur. Het is 1 van de elementen die onze aarde rijk is en wordt in trouwringen vaak gecombineerd met roségoud. Door deze combinatie komt er een mooi contrast op de ring waardoor de ringen een schitterende uitstraling krijgen.

Zilveren Trouwringen

Zilveren trouwringen is ook een keuze, echter raden wij deze om de volgende reden af. Zilver is prachtig, maar als trouwring moet het wel een leven lang mee kunnen. doordat zilver wat zachter is dan goud, slijt zilver ook een stukje sneller. Hierdoor is een levenslang garantie nooit te geven. Helaas verkleurd zilver ook erg snel en zijn krassen zo gemaakt. Hierom adviseren wij om geen zilveren trouwringen te nemen.

Titanium trouwringen

Titanium trouwringen zijn erg stevig. De grote kracht van titanium heeft echter ook een nadeel. Omdat het materiaal zo hard is, kan dit moeilijk vermaakt worden. Als jullie trouwringen hebben van titanium en de vingers worden na verloop van tijd dikker of dunner, dan is de ring helaas niet aan te passen naar een andere ringmaat.

Wat is de levertijd van trouwringen

Wanneer moet ik mijn trouwringen uitzoeken?

Wanneer begin je aan de klus, trouwringen uitzoeken is namelijk een hele bezigheid. Stel dat jullie niet bij de eerste de beste leverancier slagen, dan moet er nog wel tijd zijn om een eventuele tweede leverancier te bezoeken.

Wij adviseren om, afhankelijk van jullie situatie, ongeveer een half jaar voor jullie trouwdag de ringen te gaan uitzoeken. Hierdoor hebben jullie weer iets afgevinkt van het lijstje voor de bruiloft, dat geeft rust en ruimte voor overige ideeën. Bij ons is het al een aantal keren gelukt om trouwringen binnen een week te leveren. Ondanks dat hanteren wij een standaard levertijd van ongeveer 3 weken. Uiteraard hangt het van de bewerkelijkheid van de ringen af hoelang de levertijd exact is. Als jullie een half jaar voor het trouwen ringen uitzoeken, kunnen jullie ook aangeven wanneer jullie de ringen willen ontvangen. De levertijd kan dan, als jullie dat willen, 4 maanden duren. Hierdoor hebben jullie ook minder kans dat de ringen tijdens een eventuele verbouwing kwijtraken.

Privé afspraak trouwringen maken met Trouwringservice

Willen jullie ook in een vertrouwde omgeving trouwringen uitzoeken, in uw eigen huis? Daarbij ook helder en eerlijk advies ontvangen? Neem dan vandaag nog contact op met Trouwringservice en maak een privé afspraak. Wij rijden altijd zonder voorrijkosten door heel Nederland! U mag ons mailen, bellen of het contactformulier invullen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op als u ons contactformulier invult.

Ook leuk om te lezen…

Vrijblijvend contact

Bent u opzoek naar een nieuw paar trouwringen? En wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vrijblijvend een afspraak maken