Trouwringen ontwerpen: kan dat? En waar moet je op letten?

Trouwringen ontwerpen: kan dat? En waar moet je op letten?

Trouwringen ontwerpen is het leukste wat er is! Word de ontwerper van je eigen trouwring. Maar waar moet je op letten? Wij delen graag onze tips. Tijdens het ontwerpen combineren we verschillende edelmetalen, breedtes, bewerkingen, kleuren en diamanten met elkaar. Of het nu gaat om matte of glanzende ringen, witgouden of platina ringen. De mogelijkheden tijdens het ontwerpen zijn eindeloos. Jullie persoonlijke trouwringen ontwerpen is een leuk proces. Kies uit de modellen die wij mee brengen de basis voor jullie ringen. Vervolgens passen we deze trouwringen volledig aan naar jullie wensen.

Design van de trouwringen ontwerpen

Na het doornemen van de trouwringencollectie gaan we verder met jullie design. Moeten de ringen uit 1, 2 of 3 kleuren bestaan. Willen jullie groefjes of randjes in de ring en welke vorm moeten deze dan zijn. Bij het design van de ring adviseren wij jullie zodat we de gewenste uitstraling krijgen voor de ringen. Tijdens het ontwerpen mogen jullie ook zelf het een en ander proberen. Hierdoor krijgen jullie een nog beter beeld bij het ontwerpen van jullie eigen trouwringen.

Legering, kleur en bewerking

De volgende stap is het bepalen van de kleuren edelmetaal en het gehalte. Hierbij adviseren wij over de kwaliteit van jullie trouwringen. In deze stap bespreken we ook de bewerking van het oppervlak. Zo kan het oppervlak glanzend blijven, gematteerd worden, of een hamerslag krijgen. Er zijn zeer veel verschillende mogelijkheden. Tijdens het ontwerpen laten we van deze bewerkingen voorbeelden zien. Hierdoor kunnen jullie tijdens elke stap een overtuigende keuze maken voor jullie trouwringen.

Ontwerp de vorm van de ringen

Bij de vorm van de ring kijken we naar de doorsnede van de ringen. Dit wordt ook wel het profiel genoemd. Bij deze stap bepalen de hoe bol of juist vlak de ring wordt. Een ovale vorm heeft een hoog draagcomfort. Ook een holle ring behoort tot de mogelijkheden. Laat jullie verassen door de uitgebreide ontwerp tool.

Breedte en dikte van de trouwringen

Nadat de vorm van de trouwringen is bepaald, kijken we verder naar de breedte en dikte van de ringen. Trouwringen met een dikte dunner dan 1,3 mm zijn erg kwetsbaar. Wij adviseren dan ook niet dunner te gaan den 1,3 mm. Dikke ringen kunnen mindere lekker zitten tussen de vingers. Hier kijken we goed naar tijdens de afspraak. Wij hebben veel verschillende afmetingen van trouwringen bij ons. Ook jullie ringmaat wordt in deze stap gemeten. Een goed passende ring is essentieel voor jullie dag. Daarom garanderen altijd een passende ring voor het altaar. Op jullie dag moet de trouwring perfect zijn.

ontwerpen trouwring

Briljanten in de trouwring

Briljanten geven de trouwringen extra glans en maken ze uniek. Jullie kunnen zelf bepalen waar in de ring de diamanten geplaatst worden. Ook de grote van de stenen, de kwaliteit van de diamant en de kleur kunnen jullie zelf kiezen. De soort zetting voor de diamanten kunnen jullie uitzoeken. Hier nemen wij ook voorbeelden van mee. De diamanten in onze ringen zijn gegarandeerd geen bloeddiamanten. Hierdoor garanderen wij een eerlijke herkomst van al onze stenen.

Ontwerp ook de gravure in jullie trouwringen

De gravure in jullie trouwring kunnen jullie zelf schrijven, ja, jullie lezen het goed. Jullie eigen handschrift in jullie ringen. Uiteraard kan ook een eigen gekozen lettertype gebruikt worden. Ook het toevoegen van stukjes tekst en symbolen kunnen toegevoegd worden. Wij adviseren hier uitgebreid over.

Wilt u graag thuis uw trouwringen ontwerpen? Schakel dan de hulp van onze trouwringen specialist in. Hij komt langs wanneer het u uitkomt (ook ’s avonds) en brengt geen voorrijkosten in rekening. Mochten uw droomringen er niet uit komen, dan heeft u geen kosten. Neem contact met ons op via het contactformulier op onze website en u hoort zo snel mogelijk van ons!

Ook leuk om te lezen…

Vrijblijvend contact

Bent u op zoek naar een nieuw paar trouwringen? En wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vrijblijvend een afspraak maken