Ringen als symbool van geregistreerd partnerschap

Ringen als symbool van geregistreerd partnerschap

Bent u van plan om samen met uw partner een geregistreerd partnerschap aan te gaan? Of bent u benieuwd wat een geregistreerd partnerschap inhoudt en wilt u graag meer weten over dit samenlevingscontract? Een geregistreerd partnerschap is een manier om wettelijke erkenning te geven aan de relatie tussen twee mensen. In dit artikel vertellen we alles over een geregistreerd partnerschap en de manieren om dit te vieren met prachtige ringen.

Wat is een geregistreerd partnerschap?

Een geregistreerd partnerschap is bedoeld om de wettelijke erkenning te geven aan de relatie die twee mensen met elkaar hebben. Daarmee lijkt het erg op een huwelijk. In andere landen wordt een geregistreerd partnerschap vaak gebruikt door mensen van hetzelfde geslacht, maar wordt in Nederland door alle mogelijke relatiesamenstellingen aangegaan. Een geregistreerd partnerschap zorgt voor een aantal rechten en plichten ten opzichte van elkaar en geeft erkenning aan een relatie zonder dat trouwen noodzakelijk is. Zo heeft deze relatievorm een groot aantal voordelen en is financieel zeer aantrekkelijk.

Wat kost een geregistreerd partnerschap?

Het contract van geregistreerd partnerschap moet worden opgesteld door een notaris. De kosten van een notaris variëren nogal, maar zijn doorgaans tussen de €500 en €1.900. Dit maakt het contract van een samenlevingscontract voor een geregistreerd partnerschap niet per se goedkoper dan dat van een huwelijk. De overige kosten zijn bij een geregistreerd partnerschap wel vele malen goedkoper. Dit omdat een ceremonie en feest niet noodzakelijk zijn bij een geregistreerd partnerschap. Dit kan natuurlijk wel en dus kunt u het geregistreerd partnerschap zo duur maken als u zelf wilt.

Wat zijn de voordelen van een geregistreerd partnerschap?

Een geregistreerd partnerschap geeft een relatie tussen twee personen dus een wettelijke erkenning. Dit heeft voor beide partners vele voordelen. We sommen even een aantal voordelen op:

 • Een geregistreerd partnerschap zorgt voor een aantal rechten en plichten naar elkaar toe. Denk hierbij aan zaken als onderhoudsplicht en erfrecht.
 • Wanneer jullie een geregistreerd partnerschap zijn aangegaan mag u de achternaam van uw partner dragen. Ook in combinatie met uw eigen achternaam.
 • Over eventuele kinderen van jullie hebben jullie automatisch ouderlijk gezag. Een geregistreerd partnerschap is dus aan te raden voor of tijdens zwangerschap.
 • De beëindiging van een geregistreerd partnerschap hoeft niet via een rechter te verlopen. Indien de breuk lastig verloopt is dit wel mogelijk.
 • Na een geregistreerd partnerschap bent u ook fiscaal partners van elkaar. Die levert doorgaans belastingvoordeel op.
 • Een geregistreerd partnerschap hoeft geen ceremonie te kennen. Hierdoor is het niet noodzakelijk om elkaar het officiële ja-woord te geven.
 • Een geregistreerd partnerschap zorgt ervoor dat u automatisch elkaars erfgenamen bent. Mocht u dit willen aanpassen dan kan dat.
 • Uw partner heeft bij overlijden recht op nabestaandenpensioen.

ringen geregistreerd partnerschap

Geregistreerd partnerschap vieren

Het ondertekenen van een geregistreerd partnerschap is natuurlijk een prachtig moment in uw relatie. Dit wilt u dan natuurlijk ook vieren met geliefden, vrienden, familie en andere bekenden. Dit kan op vele manieren en is volledig zelf in te vullen. Wilt u een kleinschalig feest of een groots feest tot in de vroege uurtjes? Alles is mogelijk. Een geregistreerd partnerschap kan worden afgesloten met een prachtige reis zoals dit bij een huwelijk gebruikelijk is, maar dit is niet noodzakelijk. Wanneer u uw geregistreerd partnerschap aan het verwezenlijken bent kunt u hierover uitgebreid nadenken. Waar u ook over kan nadenken is het aanschaffen van een prachtige ring, om zo de bevestiging van uw relatie altijd bij u te dragen.

Ringen voor een geregistreerd partnerschap

Het aanschaffen van een ring voor uw geregistreerd partnerschap heeft vaak nogal wat voeten in de aarde. Het assortiment is zo groot dat het kiezen van de perfecte ring vaak lastig is. Ook ons assortiment is zeer uitgebreid, maar het voordeel van ons is dat wij bij u langskomen voor een gesprek en kennismaking. Aan de hand daarvan kiezen wij samen de perfecte ring voor jullie. Wij hebben diverse soorten ringen in ons assortiment, vele hiervan zijn gemaakt van metaal, maar ons assortiment bevat ook:

 • Gouden ringen: De gouden ringen die wij hebben zijn van verschillend karaats en zijn er in geelgoud, witgoud en roségoud. Deze ringen zijn zeer gebruikelijk voor huwelijken en geregistreerd partnerschappen.
 • Platina ringen: Een ring van platina is van oorsprong wit. Platina is de duurste edelmetaalsoort die er bestaat en daardoor hangt er aan deze ringen een behoorlijk prijskaartje. Bent u toch geïnteresseerd in deze ringen? We kunnen natuurlijk veel voor u betekenen.
 • Titanium ringen: Een ring van titanium voor een huwelijk of geregistreerd partnerschap wordt steeds populairder. De ringen zijn qua gewicht zeer licht, maar erg sterk en vormvast. Deze ringen blijven vele jaren in prachtige staat.
 • Zirkonium ringen (zwarte ringen): Bent u op zoek naar een unieke trouwring? Dan is een zirkonium ring wellicht iets voor u! Deze ringen zijn donker van kleur en kunnen worden gecombineerd met goud, zilver of andere metaalsoorten. Dit maakt dat de ringen erg bijzonder en fraai ogen.

Ring voor geregistreerd partnerschap aanschaffen

Bent u ervan overtuigd dat u en uw partner voor elkaar bestemd zijn? Wilt u graag een vrijblijvende afspraak inplannen om u te kunnen oriënteren? De keuze in ringen is reuze en daarom is het goed om over de ringen in gesprek te gaan. Het maken van een afspraak kan u erg helpen in het proces.

Ook leuk om te lezen…

Vrijblijvend contact

Bent u opzoek naar een nieuw paar trouwringen? En wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vrijblijvend een afspraak maken