Wat is roségoud?

Bent u op zoek naar trouwringen, andere ringen of sieraden? Bent u liefhebber van roodgoud of heeft u wel eens roodgoud gezien en vraagt u zich af wat dit precies is? Roodgoud is een prachtige metaalsoort die niet in de natuur gevonden kan worden en dus door de mens moet worden gemaakt. Roodgoud is niet hetzelfde als roségoud, maar wordt wel op dezelfde wijze gemaakt. Alles over roodgoud leest u in dit artikel.

Wat is roodgoud?

Roodgoud wordt dus net als bijvoorbeeld witgoud niet gevonden in de natuur en moet dus altijd doormiddel van arbeid gemaakt worden. Roodgoud is een legering van goud, koper en zilver. De legering bevat altijd meer koper dan zilver. Hoe meer koper de legering bevat, hoe donkerder rood het goud wordt. Wat een legering precies is? Een legering is een homogeen, vast en kunstmatig bereid mengsel van metaal met één of meerdere elementen. Roodgoud heeft niet meer waarde dan geelgoud of ander goud, doorgaans is een sieraad van roodgoud ongeveer even duur als een geelgouden sieraad.

Wat is het verschil tussen roodgoud en roségoud?

Het verschil tussen roodgoud en roségoud is niet altijd even goed zichtbaar. Bij bepaald lichtinval lijken deze twee goudsoorten erg op elkaar, terwijl deze verschillen op andere plekken weer heel goed duidelijk zijn. Roodgoud is per definitie donkerder dan roségoud. Dit betekent dat er voor roodgoud meer koper gebruikt wordt tijdens het makingsproces dan bij het maken van roségoud. Het verschil in tussen roodgoud en roségoud zit hem dus in de kleur en in de hoeveelheid koper die wordt toegevoegd.

roodgoud en roségoud

Roségouden trouwring thuis uitzoeken

Bent u een liefhebber van roodgoud en heeft u al diverse roodgouden sieraden in uw bezit? Wilt u graag een trouwring van roodgoud of eventueel roségoud uitzoeken? Het uitzoeken van trouwringen is enorm moeilijk. Om deze reden komen wij graag bij mensen thuis om hen te helpen met het vinden van de perfecte trouwring. Zo kunt u in een vertrouwde omgeving, met de volledige aandacht en helemaal op uw gemak op zoek naar de ideale ringen, terwijl u advies en hulp krijgt van een expert die al vele mensen geholpen heeft met het vinden van prachtige trouwringen.

Ook leuk om te lezen…

Vrijblijvend contact

Bent u opzoek naar een nieuw paar trouwringen? En wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vrijblijvend een afspraak maken