Is roodgoud duurder dan geelgoud?

Bent u op zoek naar de allermooiste trouwringen, prachtige ringen of andere schitterende sieraden? Heeft u een voorkeur voor roodgoud en vraagt u zich af of roodgoud duurder is dan geelgoud of andere goudsoorten? Roodgoud komt, in tegenstelling tot geelgoud, niet voor in de natuur en moet dus door mensen gemaakt worden. Hoe dat gaat, wat dit doet met de waarde en nog veel meer is wat wij in dit artikel gaan bespreken. Lees lekker verder!

Wat is roodgoud?

Roodgoud is een legering waarbij goud, koper en zilver worden gebruikt. Een belangrijk gegeven is dat er altijd meer koper dan zilver moet worden gebruikt, anders zal de rode kleur niet zichtbaar worden. Roodgoud wordt dus altijd door mensen gemaakt en wordt gebruikt voor vele sieraden. Trouwringen, armbanden, kettingen of wat voor accessoires dan ook, zijn er in prachtige roodgouden varianten. Roodgoud lijkt wel wat op roségoud. Wanneer het licht op een bepaalde manier de ruimte binnenvalt dan is er soms zelfs helemaal geen verschil te zien. Roodgoud en roségoud worden op dezelfde manier gemaakt, de hoeveelheid koper zorgt voor het verschil in kleur. Hoe meer koper, hoe donkerder. Roodgoud bevat dus meer koper dan roségoud.

roodgoud

Is het duurder dan geelgoud?

Roodgoud, roségoud en witgoud zijn alle drie goudsoorten die niet in deze kleur in de natuur voor komen. Geelgoud komt wel voor in de natuur, hier voegen we ook zilver en koper aan toe om het goede gehalte te bereiken. Kijken we naar rosé en roodgoud, dan wordt er in verhouding meer koper toegevoegd dan zilver. Hierdoor ontstaat de rode kleur. Roodgoud is doorgaans niet duurder dan geelgoud. Meestal zijn deze goudsoorten even duur. Witgoud is wel duurder, dat komt omdat de metalen die bij witgoud worden toegevoegd veel kostbaarder zijn.

Roodgouden trouwringen uitzoeken

Bent u een liefhebber van roodgoud? Of nijgt uw voorkeur meer naar roségoud? Ons assortiment trouwringen bevat beide goudsoorten en heeft voor ieder budget een prachtige ring. Lijkt het u fijn als wij bij u langskomen om samen op zoek te gaan naar de mooiste trouwringen? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op. We helpen u graag.

Ook leuk om te lezen…

Vrijblijvend contact

Bent u op zoek naar een nieuw paar trouwringen? En wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vrijblijvend een afspraak maken