Hoe wordt roodgoud gemaakt?

Bent u op zoek naar prachtige trouwringen, andere ringen of schitterende sieraden? Heeft u een voorkeur voor roodgoud en bent u geïnteresseerd in hoe roodgoud gemaakt wordt? Roodgoud komt in de natuur niet voor en moet dus door mensen worden gemaakt. Hoe dit gaat, welke elementen hiervoor nodig zijn en nog veel meer wordt in dit artikel duidelijk gemaakt. Lees dus vooral even door!

Wat is roodgoud?

Roodgoud is een legering van goud, koper en zilver. Wat een legering is? We proberen het zo eenvoudig mogelijk te houden. Een begrijpelijke uitleg van een legering is dat een legering een vaste, kunstmatig bereide en homogene combinatie is van metaal en minstens één ander element. Roodgoud wordt dus niet in de natuur gevonden, maar moet door mensen gemaakt worden. Een belangrijk feit is dat er altijd meer koper dan zilver gebruikt moet worden om roodgoud te krijgen. Hoe meer koper, hoe donkerder rood het wordt. Roségoud wordt op dezelfde manier gemaakt als roodgoud, echter wordt er hier wat minder koper gebruikt.

Hoe wordt roodgoud gemaakt?

Roodgoud wordt op dezelfde manier als witgoud en roségoud gemaakt. Voor witgoud worden andere elementen gebruikt, maar de werkwijze blijft hetzelfde. Voor sieraden wordt de volgende manier doorgaans gehanteerd: het goud wordt als basis genomen en hierbij worden zilver en koper gelegerd in de juiste verhouding toegevoegd. Dit legeren gaat door koper en zilver samen te smelten met geelgoud. Door de metalen goed te mengen komt de rode kleur van het koper meer naar voren dan de gele kleur van het goud.

hoe wordt roodgoud gemaakt

De waarde van roodgoud

Roodgoud is een metaal dat, net als al het andere edelmetaal, eerst door de mens word bewerkt tot de juiste legering. Omdat roségoud met de zelfde elementen wordt gemaakt als geelgoud, is de prijs van roségoud doorgaans gelijk aan geelgoud. Witgoud is wel duurder. Dit komt omdat witgoud met duurdere elementen wordt gemaakt. Willen jullie hier meer informatie over bij het uitzoeken van jullie trouwringen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ook leuk om te lezen…

Vrijblijvend contact

Bent u opzoek naar een nieuw paar trouwringen? En wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vrijblijvend een afspraak maken