Trouwring bestellen: hoe bepaal je de juiste ringmaat?

Trouwring bestellen: hoe bepaal je de juiste ringmaat?

Bent u zich aan het verdiepen in (trouw)ringen en vraagt u zich opeens af wat uw ringmaat zal zijn? Wilt u weten hoe u erachter komt welke maat u heeft? Ringen zijn in er in verschillende maten en dat is maar goed ook, want iedere vinger is anders. Het bepalen van de ringmaat is erg belangrijk en kan op meerdere manieren. In dit artikel leggen we uit hoe u dit het beste kunt doen en vertellen we u een aantal praktische tips. Geïnteresseerd hierin? Lees vooral even verder!

Waarom is het bepalen van de juiste ringmaat zo belangrijk?

Wanneer u een t-shirt koopt wilt u natuurlijk dat het goed en comfortabel zit, ditzelfde geldt voor een broek en ook voor een jas. Voor een ring is dit nóg belangrijker. Een ring die te strak zit kan namelijk gaat knellen en dat doet pijn. Een ring die juist te los zit kan afglijden en zelfs kwijtraken. Dit zal u met een broek of een t-shirt niet zo snel gebeuren en dus is het bepalen van de juiste ringmaat enorm belangrijk. Maar wanneer zit een ring nou eigenlijk goed? Een ring moet zeker niet te strak zitten, maar nog ook niet bij elke beweging voelbaar moeten schuiven. Een ring die enigszins soepel om en af kan worden gedaan is dus perfect.

Ringmaat opmeten met een goede ring

Draagt u een ring die lekker zit? Dan is deze ring enorm goed te gebruiken om uw ringmaat te bepalen. Door de ring af te doen en de breedte van de ring te meten weet u uw ringmaat. Meet dus de diameter van de opening van uw ring. Ga uit van de binnenkant van het materiaal, dit omdat de dikte van de ring niet per se belangrijk is. Meet de diameter zo nauwkeurig mogelijk en zorg ervoor dat u de ringmaat onthoudt.

ringmaat

Ringmaat opmeten door u vinger te meten

Maar het opmeten van uw ringmaat kan gelukkig ook zonder dat u al in het bezit bent van een ring. Maar hoe kan dit? Er zijn meerdere manieren om uw vinger op te meten. Bijvoorbeeld met een rolmaat, maar dit is niet het meest nauwkeurig. Wat ook kan is dat u een stukje papier of een touwtje pakt. Die doet om u vinger en probeer zo nauwkeurig mogelijk een rondje om uw vinger te maken. Druk de omtrek vervolgens uit in mm en zorg ervoor dat u uw verkoper goed duidelijk maakt dat het gaat om de omtrek in mm.

Praktische tips

  • Twijfelt u tussen 2 maten? Neem altijd de ruimste maat. Dit omdat tijdens inspanningen uw vinger uitzet.
  • Meet uw vinger op op een moment dat uw vinger niet uitgezet is. Meten op meerdere momenten is een aanrader.
  • Wees eerst overtuigd van de ringmaat voordat u uw ring laat graveren.

Ook leuk om te lezen…

Vrijblijvend contact

Bent u opzoek naar een nieuw paar trouwringen? En wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vrijblijvend een afspraak maken