Wat kost een ring met een echte diamant?

Wat kost een ring met een echte diamant?

Gaat u samen met de liefde van uw leven in het huwelijksbootje stappen en zijn jullie op zoek naar de aller-, allermooiste trouwringen? Vraagt u zich af wat een (trouw)ring met een echte diamant zou kosten? Trouwringen zijn er in allerlei varianten en ook mét prachtige diamant. De kosten van een desbetreffende ring zijn echter wel wat hoger dan ringen zonder diamant. Meer weten over de kosten van ringen met een echte diamant?

Wat is diamant?

Diamant is de naam van het materiaal van dat wat er op de ring zit. Een diamant kan op vele manieren geslepen worden. Zo kan een diamant tot briljant geslepen worden, maar zijn er ook de minder bekende manieren om een diamant te slijpen. Het slijpen van een diamant gaat met een bronzen schijf die wel vijf- tot tienduizend omwentelingen per minuut maakt. Bij het slijpen worden facettes gemaakt. Een facette is een vlakje. Elke diamant soort heeft een bepaald aantal vlakken. Een briljant, de duurste diamantsoort, heeft er maar liefst 56. Elk vakje moet met de nodige secuur worden gemaakt. Dit vereist vakmanschap en kost veel tijd. Logischerwijs leidt dit tot een hogere verkoopprijs.

Wat kost een ring met een echte diamant

De kosten voor een ring met een diamant verschillen enorm. Dit heeft te maken met het aantal karaat van de diamant, maar ook met de slijpwijze. Zoals gezegd heeft een briljant 56 vakjes die één voor één geslapen moeten worden. Maar er zijn ook diamantsoorten die eenvoudiger geslepen worden. De arbeid, het maakproces en het aantal karaat heeft dus een belangrijke invloed op de prijs. Hierdoor wordt de prijs van een ring met een echte diamant nogal zeer uiteenlopend. Het geven van een indicatieprijs is dan ook erg lastig. Ringen met een echte diamant hebben wel een vanafprijs. Die wisselt nogal, maar ligt toch eigenlijk altijd wel boven de 1.000 Euro. Verder kunnen ringen met een echte diamant zo duur worden als u zelf maar wilt.

ring met echte diamant

Prijs van trouwringen zonder diamant

Ons assortiment bevat ook vele ringen zonder diamanten. Dit maakt de aanschafsprijs nogal wat aantrekkelijker voor mensen met een iets minder grote portemonnee. Vaak wordt gedacht dat trouwringen erg duur zijn. Natuurlijk zijn ze ook niet goedkoop, maar ons assortiment bevat prachtige trouwringen al vanaf zo’n 300 Euro. Ervan uitgaande dat u de trouwringen de rest van uw leven zal gaan dragen is deze investering hopelijk op jaarbasis een schijntje.

Thuis trouwringen uitzoeken

Zou u graag hulp willen bij het uitzoeken van uw trouwringen? Lijkt het u fijn om thuis, in uw vertrouwde omgeving, trouwringen uit te zoeken en daarbij hulp te krijgen van een expert? Het uitzoeken van trouwringen is erg lastig. Wij hebben hier veel ervaring mee en hebben daarnaast een speciaal programma waar mensen hun budget en schets kunnen inleveren. Op basis hiervan maakt de computer een aantal suggesties. Meer hierover weten? Neem eens vrijblijvend contact met ons op.

Ook leuk om te lezen…

Vrijblijvend contact

Bent u opzoek naar een nieuw paar trouwringen? En wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vrijblijvend een afspraak maken