Hoe draagt u een trouwring en een verlovingsring?

Hoe draagt u een trouwring en een verlovingsring?

Bent u van plan om te gaan trouwen met de liefde van uw leven of bent u van plan om uw geliefde ten huwelijk te vragen? Denkt u ook al na over de verlovings- en trouwringen die daarbij horen? Na het ja-woord is het tijd om de verlovingsringen te gaan dragen. Maar aan welke hand hoort welke ring? En kunnen trouwringen en verlovingsringen ook samen gedragen worden? Het leuke is dat u dit eigenlijk volledig zelf kan bepalen, maar toch zijn er hier bepaalde gebruiken. In dit artikel vertellen we alles over het dragen van trouwring en verlovingsringen.

Vanaf wanneer wordt welke ring gedragen?

Het dragen van een verlovingsring gebeurt vanaf het moment dat de vrouw of de man het huwelijksaanzoek heeft geaccepteerd. Het dragen van de verlovingsring kan vanaf dat moment tot de rest van het leven, maar hoeft natuurlijk niet. Zo zijn er echtparen die ervoor kiezen om na de bruiloft de verlovingsring af te doen en ervoor kiezen om uitsluitend de trouwring te gaan dragen. Hierin bent u volledig vrij. Indien het u mooi lijkt om de trouwring en de verlovingsring samen te gaan dragen is het verstandig om verlovingsringen en trouwringen te kiezen met eigen kenmerken, maar die toch bij elkaar staan.

Dit klinkt misschien wat vaag, maar we bedoelen dat het mooi is om ringen te hebben die anders zijn maar wel bij elkaar passen. Hierover gaan we graag in gesprek. Voor zowel verlovingsringen als trouwringen kunnen wij namelijk veel voor u betekenen.

trouwring en verlovingsring

Aan welke hand hoort een verlovingsring?

De verlovingsring wordt vanaf het huwelijksaanzoek in Nederland doorgaans aan de linkerhand gedragen. Dit is natuurlijk geen officiële regel, maar wordt in de praktijk wel het meest uitgevoerd. Wanneer het huwelijk heeft plaatsgevonden is het tijd om de trouwring te gaan dragen. Die kan om de ringvinger van de rechterhand. Ook dit hoeft dus niet. Het dragen van de trouwring aan de linkerhand kan ook. Sterker nog van oudsher is dit gebruikelijk. Later zijn hierin wat wijzigingen gekomen. Dit kwam voornamelijk vanwege geloofsovertuiging. Zo dragen protestanten de trouwring rechts, maar doen katholieken dit links.

Trouwring en/of verlovingsring thuis uitzoeken

Wilt u graag meer weten over verlovingsringen en/of trouwringen? Wilt u graag in gesprek met een expert? Wij gaan bij mensen langs om gesprekken te voeren en hulp te bieden op het gebied van de perfecte ringen. Dit omdat de zoektocht naar ringen nogal lastig is. Het is fijn om deze zoektocht volledig op het gemak te kunnen doen en ook nog eens in de vertrouwde omgeving te laten plaatsvinden. Om deze redenen komen we graag bij u. Neem gerust een geheel vrijblijvend contact met ons op.

Ook leuk om te lezen…

Vrijblijvend contact

Bent u opzoek naar een nieuw paar trouwringen? En wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vrijblijvend een afspraak maken