Wat is het verschil tussen een trouwring en een verlovingsring?

Wat is het verschil tussen een trouwring en een verlovingsring?

Wilt u graag uw partner ten huwelijk vragen, heeft u dit al gedaan of bent u ten huwelijk gevraagd en heeft u ‘’ja’’ gezegd? Zijn jullie op zoek naar trouwringen of verlovingsringen en vraagt u zich af wat nou het wezenlijke verschil is tussen deze twee soorten ringen? Trouwringen en verlovingsringen hebben een andere betekenis en andere gebruiken, maar hebben ook een aantal wezenlijke verschillen. Meer hierover weten? In dit artikel vertellen alles wat u hierover zou moeten weten.

Ziet een trouwring en anders uit dan een verlovingsring?

Trouwringen en verlovingsringen hebben geen specifieke kenmerken waar een ring aan moet voldoen. Het is dus niet dat een bepaalde ring wel als trouwring kan worden gedragen, maar niet als verlovingsring kan dienen. Wat in de praktijk vaak het geval is, is dat trouwringen wat strakker zijn dan verlovingsringen. Dit komt voort uit het feit dat niet iedereen ervoor kiest om hun verlovingsring voor de rest van hun leven te dragen. Een trouwring is hier wel voor bestemd. Hierover vertellen we later nog meer. Maar, dat mensen hun trouwring voor vele jaren gaan dragen zorgt ervoor dat men er vaak voor kiest om een tijdloze ring te nemen die ook erg prettig zit. Verlovingsringen worden vaak kortere tijd gedragen waardoor men geen rekening hoeft te houden met de ontwikkeling van hun smaak de komende jaren.

verschil trouwring en verlovingsring

Wanneer draag je een verlovingsring en wanneer de trouwring?

De trouwring wordt gedragen vanaf het huwelijk en blijft hopelijk voor de rest van uw leven om uw vinger. Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om uw trouwring op sommige momenten even af te doen. Een verlovingsring wordt vaak gedragen vanaf het huwelijksaanzoek tot de bruiloft. Sommigen kiezen ervoor om de ring daarna op te bergen, maar natuurlijk is het ook mogelijk om verlovingsringen en trouwringen allebei te dragen. Dit kan aan dezelfde vinger, maar ook aan de andere hand.

Aan welke hand hoort welke ring?

Het dragen van de verlovings- en trouwring kent een aantal gebruiken en rituelen. Aan welke vinger welke ring hoort is daar één van. Maar, dit verschilt heel erg per land en ook per geloofsovertuiging. Wij houden het er graag op dat iedereen zelf mag kiezen aan welke hand de ringen worden gedragen. Persoonlijke voorkeur is het allerbelangrijkste om te bepalen aan welke hand de ring zal worden gedragen. Ook het combineren van de trouw- en verlovingsring kan. Dit kan aan dezelfde vinger, aan dezelfde hand, maar ook los van elkaar. Wees hier volledig vrij in.

Is een trouwring duurder dan een verlovingsring?

Een trouwring is niet per definitie duurder dan een verlovingsring, maar het is logisch dat mensen meer geld uitgeven aan een trouwring dan aan een verlovingsring. Hierdoor zijn trouwringen in praktijk bijna altijd duurder dan verlovingsringen, maar dit hoeft dus niet per se zo te zijn.

Ook leuk om te lezen…

Vrijblijvend contact

Bent u opzoek naar een nieuw paar trouwringen? En wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vrijblijvend een afspraak maken