Aan welke hand draag je een verlovingsring?

Aan welke hand draag je een verlovingsring?

Heeft u een verlovingsring op het oog, gekocht of bent u van plan om een verlovingsring aan te schaffen om uw partner de vraag der vragen mee te stellen? Vraagt u zich af aan welke hand een verlovingsring nou eigenlijk hoort? Officiële regels zijn er natuurlijk niet als het gaat om het dragen van ringen en iedereen moet doen waar hij of zij zich het prettigst bij voelt, maar toch zijn er wel ongeschreven regels. Voor verlovingsringen is dit ook het geval. In dit artikel vertellen we alles over het dragen van verlovingsringen.

Verlovingsringen: Aan de linkerhand

Verlovingsringen worden in Nederland doorgaans gedragen aan de ringvinger van de linkerhand. Deze vinger staat in rechtstreekse verbinding met het hart en is daarom al sinds de tijd van de Grieken en Romeinen dé vinger voor de verlovingsring. De verlovingsring wordt gedragen vanaf het moment dat het ja-woord is gegeven. Wanneer het huwelijk heeft plaatsgevonden is het gangbaar om de verlovingsring naar de andere hand te verhuizen. Aan deze hand hangt dan ook de trouwring. Door deze ringen te combineren wordt de symbolische waarde wellicht nog mooier voor u. Het blijven dragen van de verlovingsring aan de linkerhand behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

verlovingsring aan linkerhand

Hoe doen ze dat in het buitenland

Zoals dat wel vaker gaat kan men het in de wereld niet echt eens worden over bepaalde zaken. Het dragen een verlovingsring is daar één van. Zo doen de Duitsers en de Belgen net als ons de trouwring rechts en de verlovingsring links, maar doen Zwitserland, Spanje en Portugal dat dus precies andersom. Er is wereldwijd hier dus geen regel voor. Indien u in Nederland woont en zich fijner voelt bij hoe de Zwitsers, Spanjaarden en Portugezen de ringen dragen, dan kunt u dit dus gewoon doen.

Verlovingsring uitzoeken

Zou u graag eens een afspraak bij u thuis of elders hebben om de perfecte verlovingsring uit te zoeken? Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden en zoekt u advies van een expert? Wij doen er alles aan om samen met u op zoek te gaan naar de perfecte ringen, komen graag bij u langs en hebben diverse manieren om samen met u een prachtige ring te vinden die binnen uw budget past. Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag vrijblijvend bij u langs.

Ook leuk om te lezen…

Vrijblijvend contact

Bent u opzoek naar een nieuw paar trouwringen? En wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vrijblijvend een afspraak maken