Zirkonia, wat is dat precies?

Bent u zich aan het oriënteren op trouwringen en ziet of hoort u de term zirkonia voorbijkomen? Heeft u geen idee wat deze steentjes zijn en wilt u hier graag meer over weten? Zirkonia is een kunstmatig glaskristal en wordt gebruikt om de meest prachtige ringen van te maken. Zirkonia’s verkopen wij niet in onze trouwringen en wij leggen graag uit waarom. Wilt u alles weten over deze stenen? Lees dan vooral even verder.

Wat is zirkonia precies?

Zirkonia is een kunstmatig, door de mens gemaakt dus, kristal dat wordt gebruikt om sieraden te verfraaien. Deze glazen steentjes lijken wel wat op diamant of andere edelstenen, maar is dit niet. Sterker nog, deze kristallen zijn vele malen goedkoper dan edelstenen en het verschil is met het blote oog soms niet eens te zien. Dit is dan ook de reden dat veel mensen zirkonia als een zeer goed alternatief zien voor een edelsteen. Maar hoe ziet Dit kristal er precies uit?

Kenmerken van een zirkonia

  • Zirkonia is kleurloos of in een bepaalde kleur.
  • Het is altijd een fabrieksproduct en komt niet in de natuur voor.
  • Een zirkonia krijgt vrij snel krassen en ziet er na verloop van tijd mat uit.
  • Qua prijs is dit kristal erg aantrekkelijk.

Ring met zirkonia

Wat kost een ring met zirkonia

Zirkonia wordt altijd gecombineerd met een metaalsoort. De prijs wordt voor een groot gedeelte dus beïnvloed door de combinatie van de metaalsoorten en ook door het ontwerp van de ring. Zirkonia zelf is niet duur en dus zijn ringen met deze glassoort ook goedkoper dan varianten die hetzelfde lijken, maar bijvoorbeeld met edelstenen zijn gemaakt. Ringen met dit glaskristal zijn er al vanaf enkele euro’s terwijl ringen met edelstenen al snel een veelvoud kosten.

Thuis trouwringen zonder zirkonia uitzoeken

Wilt u graag trouwringen zonder zirkonia uitzoeken, ze worden immers na enige tijd mat, maar heeft u nog niet dé ring kunnen vinden? Zou u graag met een expert in gesprek gaan over uw trouwring? Lijkt het u fijn als wij bij u langskomen om in een voor u vertrouwde omgeving te zoeken naar de ideale trouwringen voor jullie? Het voordeel van dat wij bij u langskomen is dat we alle tijd voor u nemen, samen al het belangrijke doornemen en pas weggaan als we of een ring gevonden of een afspraak hebben. Neem gerust en geheel vrijblijvend eens contact met ons op voor meer informatie.

Ook leuk om te lezen…

Vrijblijvend contact

Bent u opzoek naar een nieuw paar trouwringen? En wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vrijblijvend een afspraak maken