Relatieringen

Zijn jullie van plan om binnenkort in het huwelijksbootje te stappen? Kosten besparen op de trouwringen word dan vaak gedaan door relatieringen te kopen. Zijn relatieringen inderdaad goedkoper dan Trouwringen? Jullie lezen het hier.

Relatieringen zijn ringen die mensen onderling uitwisselen om te laten zien dat ze een relatie hebben. Vaak dragen stelletjes van jonge leeftijd een vriendschapsring of een hangertje met de naam van hun geliefde erop. Ook de vriendschapsringen vallen onder relatieringen.

Relatieringen zijn niet altijd van trouwringen te onderscheiden. Dit komt omdat er een grijs gebied is waar beide producten elkaar raken. Zo zijn alle trouwringen ook relatieringen omdat trouwringen ook een relatie aangeven.

Relatieringen worden in veel verschillende materialen aangeboden. Zilver wordt ook weleens als trouwring of relatiering aangeboden. Helaas is zilver best zacht materiaal waardoor de ring snel kan slijten. Daarnaast verkleurt zilver ook en zijn er relatief meer mensen allergisch voor zilver.

Ook de gouden ringen met een steen met pootjeszetting (chaton zetting) worden vaak als relatiering gedragen. Deze zetting moet ieder jaar worden gecontroleerd bij de juwelier of smederij. De pootjes van de chatonzetting zijn erg kwetsbaar en kunnen snel slijten. Hierdoor raden wij een ring waarbij de steen uitsteekt af om als trouwring te dragen.

Trouwringen zijn eigenlijk altijd glad en rond. Hierbij zijn de stenen altijd in de ring gezet, dit wil zeggen, de stenen steken niet uit. De ring bestaat uit 1 geheel en is zonder soldeernaden gemaakt. Hierdoor is de kans op reparatie bijna uitgesloten. Uiteraard is dit afhankelijk van wat de klant met de ringen doet.

Relatieringen

Er kan een behoorlijk prijsverschil zijn tussen relatieringen en trouwringen. Dit heeft bijna altijd met de kwaliteit te maken. Als een set ringen wordt aangeboden als relatieringen en de prijs is voor uw gevoel erg laag voor het product, dan klopt uw gevoel meestal. Kijk uit dat u geen miskoop doet. Met een set relatieringen van een goedkope prijsklasse bestaat de kans dat u hier niet lang plezier van heeft. Bij trouwringen, waarvan u schrikt van de prijs, kunt u vragen waar de hoge prijs vandaan komt. Doorgaans wordt de prijs niet hoger gemaakt door het woord “trouw”.

Mocht u een afspraak willen maken met ons, dan zijn de prijzen transparant, wij kunnen u alles laten zien en zullen dit ook zeker doen. De prijzen van onze trouwringen beginnen bij zo’n €300,- per set in 8 karaat geelgoud. De gemiddelde prijs van onze ringen ligt tussen de €1.400,- en 1.700,- per set.

Tijdens een afspraak bekijken jullie samen met onze trouwringenexpert naar de meegebrachte trouwring modellen uit onze collectie. Deze mogen jullie passen en bespreken. Daarna kunnen we naar jullie wens ringen ontwerpen in een ontwerpprogramma.

In dit programma kunnen we de ringmodellen die jullie mooi vinden combineren om zo voor jullie beiden de perfecte ring te creëren. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Het ontwerpprogramma vermeldt ook de prijs van jullie ringen. Bij elke aanpassing kan de prijs van de ringen veranderen. Door aanpassingen te combineren is het daardoor mogelijk ringen te ontwerpen waarvan de prijs binnen jullie budget valt.

Bent u opzoek naar een nieuw paar trouwringen? En wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vrijblijvend een afspraak maken