Waar op letten bij het kiezen van een trouwring? 5 onmisbare tips

Waar op letten bij het kiezen van een trouwring? 5 onmisbare tips

Gaan jullie binnenkort trouwringen en zijn jullie daarom op zoek naar trouwringen? Een spannende tijd breekt aan. In de periode voorafgaand aan het huwelijk moet er veel worden geregeld. Het uitzoeken van trouwringen is een belangrijk onderdeel van dat proces. Jullie dragen de trouwringen niet alleen op de dag van de bruiloft zelf maar ook de rest van jullie leven. In deze blog geef ik jullie 5 onmisbare tips, zodat jullie een idee hebben waar jullie op kunnen letten bij het kiezen van een trouwring. Belangrijke aandachtspunten komen aan bod bij het kopen van trouwringen.

1. Goede voorbereiding

De belangrijkste tip die ik jullie wil meegeven is: begin op tijd met de voorbereiding! jullie kopen tenslotte niet dagelijks een trouwring. Ook moet er rekening gehouden worden met de levertijd. Hoewel ik daar erg flexibel mee kan omgaan. Het is al een aantal keer gelukt de ringen binnen 1 week te leveren. Een goede voorbereiding kan jullie al wel een hoop duidelijkheid geven voordat jullie trouwringen gaan uitzoeken. Bekijk de verschillende maten, diktes en afwerkingen die er zijn. Uiteraard mogen jullie ook vrijblijvend contact opnemen met Trouwringservice om alvast wat ideeën op te doen.

aandachtspunten kopen trouwring

2. Denk na over jullie budget

Trouwringen zijn er in vele uitvoeringen en prijsklassen: voor elk budget zijn er passende ringen. Houd bij het oriënteren het budget enigszins in jullie achterhoofd. Goud en platina zijn in het algemeen kostbare materialen, maar ook hier is weer veel mogelijk. Het soort diamant/steentje bepaalt ook de uiteindelijke prijs. Jullie mogen mij altijd om hulp vragen.

3. Tijdloos model of trendy

Goud wordt meestal gezien als een klassiek materiaal. Gouden trouwringen zijn nog altijd zeer populair onder Nederlandse stellen. Ringen van zilver of palladium ogen wat stoerder en robuuster, zeker in een dikke/brede uitvoering. Toch is het niet per se zo dat goud tijdloos is en zilver of palladium trendy. Alles hangt af van de afwerking. Daarin kan ik jullie goed adviseren. Kijk, ondanks dat, vooral naar wat jullie zelf erg mooi vinden!

4. Wel of geen gravure laten aanbrengen door Trouwringservice

Jullie kunnen ook een gravure in de trouwringen laten aanbrengen. Dit is dus niet verplicht. Een gravure maakt een ring persoonlijk en helemaal af. Bij Trouwringservice kunnen jullie gratis een gravure in de ring laten aanbrengen: een tekst, datum, symbool… Aan jullie de keuze! Handgeschreven teksten zijn mogelijk of in elk gewenst lettertype. Ik breng de gravure aan in mijn eigen atelier, waardoor ze op een later moment nog aangepast of uitgebreid kunnen worden. De gravure in 1 keer plaatsen is wel het mooiste.

5. Thuis trouwringen uitzoeken in plaats van bij een juwelier

De tijd dat jullie per se naar een juwelier moest gaan voor trouwringen is voorbij. Ik, Remco, van Trouwringservice komt namelijk graag bij jullie thuis langs! Dit biedt een hoop voordelen. Allereerst besparen jullie reistijd. Daarnaast is het een groot voordeel om in de vertrouwde omgeving van jullie eigen woonkamer ringen te passen. Ik luister als trouwringspecialist naar al jullie wensen, geef jullie professioneel advies en laat jullie een grote collecte zien. Ik stuur niet in jullie keuzes maar adviseer allen op technisch gebied, materiaal eigenschappen en draagbaarheid. Als jullie het willen kunnen we de ringen verder personaliseren met het ontwerpprogramma.

Tips bij het uitzoeken van trouwringen

Trouwringservice: een afspraak maken met onze trouwringenspecialist

Trouwringen kopen van a tot z kan met mij aan tafel. Eerlijk advies en eerlijke prijzen. Kunnen jullie alleen ’s avonds? Geen probleem: ook in de avond kunnen we een afspraak inplannen. Vul het contactformulier in op deze website en ik nemen zo snel mogelijk contact met jullie op. Ik breng geen voorrijkosten in rekening.

Ook leuk om te lezen…

Vrijblijvend contact

Zijn jullie op zoek naar een nieuw paar trouwringen? En willen jullie meer weten over mijn dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met mij op!

Vrijblijvend een afspraak maken