Waar op letten bij het kiezen van een trouwring? 5 onmisbare tips

Waar op letten bij het kiezen van een trouwring? 5 onmisbare tips

Gaan u en uw partner binnenkort trouwen en bent u daarom op zoek naar trouwringen? Een spannende tijd breekt aan. In de periode voorafgaand aan het huwelijk moet er veel worden geregeld. Het uitzoeken van trouwringen is een belangrijk onderdeel van dat proces. U draagt uw trouwring niet alleen op de dag van de bruiloft zelf: het is de bedoeling dat u de ring de rest van uw leven blijft dragen. In deze blog geven we u 5 onmisbare tips, zodat u een idee heeft waar u op kunt letten bij het kiezen van een trouwring. Belangrijke aandachtspunten komen aan bod bij het kopen van trouwringen.

1. Goede voorbereiding

De belangrijkste tip die we u willen meegeven is: begin op tijd met de voorbereiding! U koopt tenslotte niet dagelijks een trouwring. Ook dient u rekening te houden met een bepaalde levertijd, zeker als u een unieke persoonlijke ring wilt laten ontwerpen. Oriënteer uzelf eens op de verschillende materialen, diktes en afwerkingen die er zijn. Uiteraard mag u ook vrijblijvend contact opnemen met Trouwringservice om alvast wat ideeën op te doen.

aandachtspunten kopen trouwring

2. Denk na over uw budget

Trouwringen zijn er in vele uitvoeringen en prijsklassen: voor elk budget zijn er passende ringen. Houd bij het oriënteren uw budget enigszins in uw achterhoofd. Goud en platina zijn in het algemeen kostbare materialen, maar ook hier is weer veel mogelijk. Het soort diamant/steentje bepaalt ook de uiteindelijke prijs. U mag onze trouwringenspecialist altijd om hulp vragen.

3. Tijdloos model of trendy

Goud wordt meestal gezien als een klassiek materiaal. Gouden trouwringen zijn nog altijd zeer populair onder Nederlandse stellen. Ringen van zilver of palladium ogen wat stoerder en robuuster, zeker in een dikke/brede uitvoering. Toch is het niet per se zo dat goud tijdloos is en zilver of palladium trendy. Alles hangt af van de afwerking. Laat u adviseren door onze specialist!

4. Wel of geen gravure laten aanbrengen door Trouwringservice

U kunt optioneel een gravure in uw trouwring laten aanbrengen. Dit is dus niet verplicht. Een gravure maakt een ring persoonlijk en helemaal af. Bij Trouwringservice kunt u gratis een gravure in de ring laten aanbrengen: een tekst, datum, symbool… Aan u de keuze! Handgeschreven teksten zijn mogelijk in elk gewenst lettertype. Wij brengen de gravure aan in ons eigen atelier, waardoor ze op een later moment nog aangepast of uitgebreid kunnen worden.

5. Thuis trouwringen uitzoeken in plaats van bij een juwelier

De tijd dat u per se naar een juwelier moest gaan voor trouwringen is voorbij. Trouwringservice komt namelijk graag bij u thuis langs! Dit biedt een hoop voordelen. Allereerst bespaart u reistijd: ideaal voor jonge stellen met een druk (werk)leven. Daarnaast is het een groot voordeel om in de vertrouwde omgeving van uw eigen woonkamer ringen te passen. Onze specialist luistert naar uw wensen, geeft u professioneel advies en laat u een grote collecte zien. Als u dat wilt kunnen we de ringen verder personaliseren met ons geavanceerde ontwerpprogramma.

Tips bij het uitzoeken van trouwringen

Trouwringservice: een afspraak maken met onze trouwringenspecialist

Laat u ontzorgen door onze expert en maak vandaag nog een afspraak met Trouwringservice. Kunt u alleen ’s avonds? Geen probleem: ook in de avond kunt u een afspraak inplannen. Vul het contactformulier in op onze website en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Wij brengen geen voorrijkosten in rekening.

Ook leuk om te lezen…

Vrijblijvend contact

Bent u op zoek naar een nieuw paar trouwringen? En wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vrijblijvend een afspraak maken