Wat is een normale prijs voor trouwringen?

Wat is een normale prijs voor trouwringen?

Een vraag die wij vaak tegenkomen is, wat is een normale prijs voor trouwringen? Daar valt natuurlijk heel veel over te vertellen. Wat voor trouwringen heb je voor welke prijs? Van wat voor materiaal zijn de ringen gemaakt? Hoeveel diamanten zijn in de ringen verwerkt? Het zijn allemaal dingen om over na te denken. In dit artikel geven wij antwoord op de vraag, wat is een normale prijs voor trouwringen? Wij hopen deze vraag zo uitgebreid mogelijk te beantwoorden zodat jullie antwoord er ook bij zal staan.

wat is een normale prijs voor trouwringen?

Een normale prijs voor trouwringen is niet zomaar gegeven. Afhankelijk van jullie wensen kan de prijs compleet anders liggen. Een normale prijs voor trouwringen is eigenlijk per stel anders. Wel zijn er bepaalde bedragen die gemiddeld worden uitgegeven aan trouwringen. Zo geeft een stel in Nederland gemiddeld €1.500,- uit aan trouwringen. In Amerika zien we dat een stel gemiddeld €6.000,- uitgeeft aan een set trouwringen. Dan is natuurlijk de vraag, wat is de normale prijs voor trouwringen?

Wat is de prijs voor eenvoudige trouwringen?

Eenvoudige trouwringen, doorgaans uitgevoerd in 14 karaat geelgoud. Een mooie gladde ring die bol is aan de bovenkant. In de damesring eventueel versierd met een enkele diamant. Deze ringen komen wij regelmatig tegen en kosten ongeveer €1.200,-. Wil je deze ringen in witgoud, dan word de prijs ongeveer €1.400,-. Zo zie je dat een eenvoudige ring onder het gemiddelde ligt wat in Nederland wordt uitgegeven.

Wat is een normale prijs voor trouwringen

Wat is de prijs voor een exclusief set trouwringen?

Exclusieve trouwringen zijn er in allerlei soorten en maten. Hierdoor is het lastig om op deze vraag een sluitend antwoord te geven. Er zijn exclusieve trouwringen te koop voor €900,- maar ze zijn er ook van €3.500,-. Dit is afhankelijk van de wensen die jullie hebben. Willen jullie graag brede en dikke ringen, dan zal de prijs beduidend hoger zijn dan wanneer jullie liever gaan voor een smallere en dunnere trouwring. Wij adviseren altijd om niet “te” dikke ringen te nemen. Dit zit niet lekker tussen de vingers.

Er zijn ook trouwringen die door kunstenaars gemaakt worden. Deze ringen kunnen gerust de €5.000,- passeren. Hierbij wordt ook het ontwerp en de exclusiviteit van de ringen meegenomen in de prijs.

Hoe weten wij welke prijs de trouwringen hebben die echt bij ons passen?

Om er achter te komen welke ringen echt bij jullie passen, en welke prijs hier dan aan hangt, adviseer ik jullie om een afspraak in te plannen. Deze kunnen jullie eenvoudig maken via de knop onderaan of bovenaan deze pagina. Wij komen naar jullie toe met de trouwringen collectie en onze trouwringen configurator. Als goudsmid adviseren wij jullie over de kwaliteit en geven wij antwoord op jullie vragen. Samen gaan we opzoek naar de ringen die echt bij jullie passen. Hierbij is de prijs ook te zien, waardoor jullie een goed beeld hebben van wat jullie mooi vinden en welke kosten hieraan verbonden zijn.

Ook leuk om te lezen…

Vrijblijvend contact

Zijn jullie benieuwd naar jullie stijl trouwringen? En willen jullie weten welke prijs hieraan hangt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vrijblijvend een afspraak maken