Trouwring is te klein

Heeft u een trouwring en zit uw ring te strak omdat de ring te klein is geworden? Heeft u problemen met het afschuiven van uw ring en wilt u graag weten of het mogelijk is om uw ring groter te laten maken? Het probleem dat een trouwring in de loop der jaren te klein wordt is een veelvoorkomend probleem en is gelukkig voor u op te lossen. Hoe dit gaat en hoe u uw ring kan afkrijgen? Dat vertellen we u in dit artikel.

Trouwring is te klein

Heeft u al een aantal jaar een trouwring om uw ringvinger maar begint het voorwerp te knellen rondom uw vinger en lukt het u niet om de ring van uw vinger te schuiven? Hiervoor kunnen verschillende redenen aan ten grondslag liggen. Vaak heeft het te maken met het feit dat uw vingers dikker zijn geworden. Dit kan komen doordat u wat kilo’s bent aangekomen, doordat u wat vocht vasthoudt of door andere redenen. Een te krappe trouwring kan zeer vervelend aanvoelen omdat het een knellend gevoel kan geven en omdat het lastig is om de ring van uw vinger te schuiven wanneer u dat wilt. Het afdoen van uw ring is verstandig wanneer u contactsporten gaat uitoefenen of wanneer u werkzaamheden/klusjes met uw handen gaat uitvoeren. Wanneer uw ring dan niet af wilt kan dit zeer frustrerend zijn. Het groter maken van uw trouwring is mogelijk indien uw ring niet volledig is voorzien van diamanten. Wanneer dit het geval is wordt het lastig om een ring groter te maken, maar het kan geen kwaad om de ring aan een expert te geven om zeker te weten wat er wel en niet kan. Wij maken in onze eigen smederij trouwringen groter en kleiner. Neem gerust contact met ons op.

Te kleine of strakke trouwring afkrijgen: Hoe kan dat?

Het afdoen van een strakke of beknellende ring is vaak een lastig klusje. Omdat u natuurlijk ten koste van alles de kwaliteit van uw ring hoog wilt houden moet dit met beleid gebeuren. Maar hoe krijg je nou zo’n te strakke trouwring van die vinger af? We geven u hier een aantal tips:

  • Arm omhooghouden: Door uw arm een aantal minuten omhoog te houden kunt u ervoor zorgen dat de zwelling in uw vinger afneemt en de ring een stuk eenvoudiger van uw vinger glijdt. Houdt uw arm boven schouderhoogte en zorg ervoor dat u de ring voorzichtig van uw vinger haalt.
  • Koud water gebruiken: Misschien herkent u wel dat uw ring tijdens de zomer strakker zit dan in de winter. Dit komt omdat uw vingers door de warmte wat dikker zijn in zomer. Door uw hand een x-aantal minuten in koud water zal de dikte van uw vinger afnemen en kan de ring gemakkelijker worden afgeschoven.
  • Maak gebruik van smeermiddel: Wanneer u vinger zo strak zit dat er geen beweging in te krijgen is, raden wij aan om een smeermiddel over uw vinger en tussen de ring te smeren. Wat voor middel dit moet zijn? Denk aan middelen die niet schadelijk zijn voor uw huid en voor de ring. Shampoo, (baby)olie en zeep zijn bijvoorbeeld heel geschikt.

We raden aan om bij alle manieren uw ring zeer voorzichtig te behandelen en geen wilde bewegingen te maken. Ook het gebruiken van meerdere methodes is een groter aanrader. Door eerst de zwelling in uw vinger kleiner te maken en vervolgens met een smeermiddel de ring in te smeren is de kans op het afkrijgen van uw ring het grootst.

te kleine trouwring

Te kleine ring groter maken

Het kiezen van een goede maat voor uw ring is een moeilijke klus. Vaak lukt dit in eerste instantie wel, maar een maat vinden waarbij u de rest van uw leven geen hinder ondervindt is erg lastig. Gelukkig is het mogelijk om de ring die om uw vinger zit groter te maken. Hoe dit gaat? De ring wordt uit elkaar gehaald, vervolgens wordt er het materiaal waarvan uw ring gemaakt is tussen de halve ringen toegevoegd en wordt de ring weer één geheel gemaakt. Dit werk gebeurt met uiterste precisie en na afloop van het proces is er niks te zien van de werkzaamheden aan uw ring. U hoeft dus niet bang te zijn dat uw ring beschadigd door het groter maken van de ring. Doorgaans is het mogelijk om uw ring zo’n drie maten groter te maken. In vele gevallen betekent dit dat de ring weer soepel om de vinger van de drager kan. Neem bij vragen gerust contact met ons op. Het vermaken van trouwringen of andere ringen doen wij in ons eigen atellier

Trouwring groter laten maken

Heeft u een trouwring die wat te strak zit en een beknellend gevoel geeft? Wilt u graag dat uw ring groter wordt gemaakt? Wij helpen u hier graag bij en kunnen in vrijwel alle gevallen veel voor u betekenen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden over het groter maken van de trouwring.

Nieuwe trouwring met de juiste maat kopen

Wilt u graag een nieuwe trouwring kopen en wilt u nog meer informatie ontvangen over de mogelijkheden? Wilt u graag dat wij bij u langskomen voor advies op maat en een goed gesprek over de ring die perfect is voor u? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak met ons.

Ook leuk om te lezen…

Vrijblijvend contact

Bent u opzoek naar een nieuw paar trouwringen? En wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vrijblijvend een afspraak maken