Een bruiloft voorbereiden, wat is daar allemaal voor nodig?

Een bruiloft voorbereiden, wat is daar allemaal voor nodig?

Als je al enige tijd een relatie hebt en graag met elkaar verder het leven wil delen, kunnen jullie eraan denken om te gaan trouwen. Maar wat is er nodig bij een bruiloft voorbereiden? Welke dingen mogen we echt niet vergeten? Zijn er nog tips bij het voorbereiden van een bruiloft? We vertellen het hier allemaal.

Waar begin je met het voorbereiden van een bruiloft?

Uiteraard begint de voorbereiding van een bruiloft met het plannen van de datum waarop de bruiloft gaat plaatsvinden. Willen jullie op een bepaalde datum trouwen die erg geliefd is, zorg er dan voor dat jullie overal op tijd bij zijn. Op geliefde datums kan het zomaar zijn dat de locatie of het gemeentehuis al volgeboekt is.

Om jullie bruiloft goed voor te bereiden is het handig om een soort draaiboek te maken. Hierin zetten jullie alles wat jullie belangrijk vinden en het budget wat jullie hiervoor willen reserveren.

Als jullie de trouwdatum hebben bepaald is het handig om eerst de locaties te benaderen waar jullie de dag en avond willen doorbrengen. Een gemeentehuis voor het burgerlijk huwelijk, de kerk voor het kerkelijk huwelijk. De feestzaal voor het trouwfeest en het diner. Ook eventuele fotolocaties zijn handig om even te contacten.

Welke diensten moet je wanneer benaderen voor je bruiloft?

Als jullie een grote voorkeur hebben voor een fotograaf, videograaf of een band oid. Dan is het handig deze zo snel mogelijk op de hoogte te brengen van jullie plannen. Hierdoor hebben jullie meer kans dat de datum nog beschikbaar is. Een trouwfotograaf heeft vaak een agenda van 2 jaar. Neem dus gerust contact op met een fotograaf als jullie de datum hebben bepaald.

Ook de kapster en voor make up is het handig tijdig een afspraak te maken. Voor de trouwjurk en het kostuum is een maand of 7 van te voren vaak goed. Hierin kan nog van alles gemaakt of besteld worden. Bedenk wel dat hoe eerder alles geregeld is, hoe eerder jullie rust hebben en lekker kunnen toeleven naar jullie grote dag.

Bij de voorbereiding van een bruiloft is het ook goed om na te denken over de bloemen, wie gaat dat regelen en zijn de bloemen die jullie mooi vinden in de periode dat jullie trouwen beschikbaar?

Om al deze, en nog veel meer, diensten goed in te plannen voor jullie bruiloft kan het handig zijn een weddingplanner in de hand te nemen. Een weddingplanner helpt bij het vinden van de juiste leveranciers op de juiste tijd.

Bruiloft voorbereiden, dit is nodig

Wanneer zoek je de trouwringen uit?

Trouwringen is een onderdeel van de bruiloft dat jullie de rest van jullie leven zullen dragen. Bij de zoektocht naar de juiste ring kan veel tijd verloren gaan. Zo gaan jullie opzoek naar juweliers met een uitgebreide collectie en zoeken daar naar wat bij jullie past.

Trouwringservice.nl helpt jullie graag bij de bruiloft voorbereiden. Wij komen vrijblijvend naar jullie toe en helpen in de zoektocht naar jullie trouwringen. Tijdens een afspraak nemen wij meer dan 300 trouwring modellen mee in uiteenlopende stijlen. Hiermee kijken wij welke stijl jullie het meeste aanspreekt. Al deze modellen mogen jullie passen en bekijken.

Als we alle details van jullie ringen hebben besproken gaan we jullie ringen ontwerpen. Hierin proberen we alle details te verwerken zodat het echt jullie ringen worden. Tijdens het ontwerpen kunnen wij direct rekening houden met jullie budget.

De trouwringen dragen jullie heel jullie leven. Daarom geven wij de voorkeur aan ringen uitzoeken in een ontspannen sfeer. Wij komen daarom naar jullie toe. Hierdoor hebben jullie geen reistijd en kunnen jullie in deze tijd verder met de overige voorbereidingen van jullie dag.

Een dagindeling maken.

Om de bruiloft goed te laten verlopen kan een dagindeling handig zijn. Hier plannen jullie alle locaties en bezigheden in inclusief de tijd die het in beslag zal nemen. Op deze manier wordt jullie bruiloft erg overzichtelijk. De volgende dingen zijn handig om te noteren.

– Foto’s maken
– Lunch
– Huwelijksvoltrekking
– Kerkdienst
– Middagborrel
– Diner met daggasten
– Feestavond

Bij het inplannen van de dag kan je het beste met de laatste bezigheid beginnen. Hierdoor kom je vanzelf op een goede begintijd van de dag. Vergeet ook niet wat opfrismomenten in de planning op te nemen. Niets is zo vervelend als haasten op je bruiloft. Neem de tijd voor alles, de dag gaat vaak al snel genoeg.

Ook leuk om te lezen…

Vrijblijvend contact

Bent u opzoek naar een nieuw paar trouwringen? En wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vrijblijvend een afspraak maken