Relatieringen graveren

Zoekt u naar relatieringen om de band die u met iemand heeft te bezegelen? Wilt u weten of het ook mogelijk is om relatieringen te graveren? We kunnen u alvast vertellen dat dit mogelijk is. Niet iedere ring is even geschikt voor gravure, maar in principe kunnen relatieringen worden gegraveerd. Wilt u alles weten over relatieringen en het graveren van deze ringen? Lees dan vooral even lekker verder!

Wat zijn relatieringen?

Een ring is een sieraad dat mensen graag dragen en waar veel betekenis aan kan worden gegeven. Dit hoeft niet per se, maar gebeurt wel vaak. Een relatiering is een ring die wordt gedragen om de band met een persoon, dit kan een broer, zus, vriend, vriendin, neef, nicht of wat voor persoon dan ook zijn, te eren. Doorgaans worden de ringen gedragen door beide personen, maar het komt ook voor dat één persoon de ring draagt. Zo dragen mensen ook relatieringen voor hun opa’s en oma’s of vader en moeders zonder dat zij een ring dragen voor de ander. 


Relatieringen hebben een hoge symbolische waarde en kunnen om iedere vinger worden gedragen. Relatieringen zijn nog wel wat anders dan trouwringen. Al kunnen deze ringen wel erg op elkaar lijken. 

Verschillende soorten relatieringen

Ons assortiment kent vele ringen en bevat dus ook vele relatieringen. Wij hebben in ons assortiment ringen van allerlei materialen en materiaalsoorten. Denk aan verschillende soorten goud, zoals geelgoud, witgoud, roségoud en roodgoud. Of aan de metaalsoorten titanium, platina, zilver en zirkonium waar wij prachtige ringen van maken. Al deze soorten kunnen ook nog eens gecombineerd worden en zijn er in verschillende uitvoeringen.

Relatiering graveren

Vaak krijgen wij de vraag: ‘’Kan ik een relatiering ook laten graveren?’’ Het antwoord op deze vraag is in meer dan 9 van de 10 gevallen een dikke vette ‘ja’. Dit omdat eigenlijk iedere ring kan worden voorzien van gravure. Sommige ringen die net wat te fragiel zijn, kunnen wat kleine problemen hebben bij gravure, maar vaak is dit voor een juwelier geen probleem.

Wanneer u wilt dat een relatiering gegraveerd wordt dan kunt u bij ons natuurlijk vragen naar de mogelijkheden. Wij kunnen u dit zelfs in een speciaal 3D-ontwerpprogramma laten zien. Zo heeft u gelijk een duidelijk beeld bij hoe de ring eruit gaat zien.

Relatiering met gravure thuis uitzoeken

Wilt u graag relatieringen met gravure uitzoeken? Wilt u weten hoe het graveren van een relatiering eruit gaat zien? Wij komen graag bij u thuis langs om in een voor u vertrouwde omgeving samen naar relatieringen te zoeken. Samen doen we er alles aan om de perfecte ring te vinden en kunnen we het graveren van een ring bespreken. Zou u graag eens met ons naar ringen willen zoeken? Neem dan geheel vrijblijvend eens contact met ons op!


Vrijblijvend een afspraak maken