Wat is een ringenbos?

Bent u op zoek naar trouwringen, maar weet u nog niet helemaal welke ringmaat u heeft? Heeft u gehoord dat u uw ringmaat kan opmeten met behulp van een ringenbos en wilt u weten hoe dit werkt? Een ringenbos is, zoals de naam al doet vermoeden, een bos met ringen. Elke ring aan de ringenbos heeft een andere maat. Benieuwd naar het gebruik maken van een ringenbos? Lees dan vooral even verder.

 

Wat is een ringenbos?

Wanneer u op zoek gaat naar de perfecte trouwringen dan kijkt u natuurlijk allereerst naar hoe een ring eruitziet. Wanneer u een ring heeft gevonden die u mooi vindt dan wilt u natuurlijk weten welke maat u heeft. Het meten van de ringmaat kan op meerdere manieren. Een handige manier is om dit te doen met een ringenbos. Aan een ringenbos zitten allerlei ‘namaak-ringen’ in verschillende maten. Op elke ring staat de bijbehorende ringmaat. De ringen zijn bedoeld om te testen welke ringmaat u het comfortabelst zit. Die maat van een ring wordt uitgedrukt in millimeters. Er wordt gekeken naar de doorsnede van de binnenkant van de ring.

 

Ringmaat meten bij uitzoeken van trouwringen

Het uitzoeken van trouwringen is enorm lastig. Wij zijn er echter om het wat eenvoudiger te maken voor u. Wij helpen u graag bij het uitzoeken van de perfecte trouwringen en nemen een 3D-ontwerpprogramma mee. Eventueel kunnen we ook een ringenbos meenemen. Zo weet u direct uw ringmaat. Onze werkwijze is dat we bij u thuiskomen. Dit heeft voor u de nodige voordelen. Zo heeft u geen reiskosten, bent u geen reistijd kwijt, kunt u in een vertrouwde omgeving zoeken naar trouwringen en hebben wij de volledige aandacht voor u. In een persoonlijk gesprek nemen we uitgebreid de tijd voor u.

 

Meten met ringenbos: Ik zit tussen twee maten in, wat nu?

Bent u thuis al aan het meten geslagen met een ringenbos? Heeft u uw twijfels over twee maten en zit u eigenlijk tussen twee maten in? Afhankelijk van het moment waarop u meet raden we dan aan om de wijdere ringmaat te kiezen, maar eventueel kunnen we voor u de ring ook nog aanpassen. Zo kunnen we de ring dusdanig groter of kleiner laten maken dat de ring u als gegoten zit.

 

Vrijblijvend een afspraak maken