Hoe wordt witgoud gemaakt?

Hoe wordt witgoud gemaakt?

Bent u op zoek naar trouwringen of andere sieraden in witgoud? Wilt u weten hoe witgoud gemaakt wordt? Witgoud is een prachtige metaalsoort waarvan wij trouwringen in ons assortiment hebben. In de natuur komt witgoud niet voor en moet door mensen gemaakt worden. Hoe dit gebeurt en welke materialen hiervoor nodig zijn? Dat vertellen we in dit artikel.

Wat is witgoud?

Witgoud wordt dus niet in de natuur gevonden. Dit betekent dat mensen zelf witgoud moeten produceren. Wat er nodig is om witgoud te maken? Witgoud is een legering van goud, wolfraam en/of palladium. Wat een legering is? Een legering is een vast, homogeen en kunstmatig bereid mengsel van een of meerdere elementen. Goud is dus altijd noodzakelijk voor het maken van witgoud. Palladium met goud geeft een mooie witte kleur. Goud met wolfraam wordt op den duur wat geel van kleur. Sieraden van witgoud lijken heel erg op sieraden van zilver of platina. Platina is doorgaans vele malen duurder dan witgoud. Indien u op zoek bent naar een goedkoop alternatief voor platina dan is witgoud dus dé uitkomst voor u.

Hoe wordt witgoud gemaakt?

Er zijn 2 manieren om witgoud te maken, de meest bruikbare manier is door het goud te legeren met de andere metalen. Deze metaalsoorten, wolfraam en palladium, worden dus gemengd met het goud. Witgoud van wolfraam is heeft een warmere kleur (en wordt geel van kleur) dan witgoud op basis van palladium. Witgoud op palladiumbasis is namelijk wat donkerder en neigt wat meer naar grijs dan naar zilver.

Een andere manier om witgoud witter te maken is door het te rodineren. Dit is het aanbrengen van een enorm dun laagje over een sieraad. Het nadeel hiervan is dat er vrij snel slijtage kan ontstaan. Deze manier is dan ook wat minder bruikbaar.

witgoud gemaakt

Is witgoud meer waard dan geelgoud?

Palladium en wolfraam zijn nodig om witgoud te maken, deze elementen zijn vrij kostbaar. Zeker Palladium is prijzig. Door deze materialen is de prijs van witgoud hoger dan de prijs van geelgoud. Geelgoud wordt met zilver en koper gelegeerd tot het goede gehalte. Dit is goedkoper dan palladium.

Witgouden trouwring aanschaffen

Wilt u graag een trouwring uitzoeken en lijkt het u erg fijn om dit in uw vertrouwde omgeving te doen? Wilt u graag dat wij bij u langskomen om samen op zoek te gaan naar de perfecte trouwring? Wij komen graag bij u langs, hebben een uitgebreid assortiment, helpen u met het schetsen van uw ideale trouwring en gaan pas weg wanneer we samen de perfecte trouwring hebben gevonden. Neem gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op.

Ook leuk om te lezen…

Vrijblijvend contact

Bent u opzoek naar een nieuw paar trouwringen? En wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vrijblijvend een afspraak maken

arrow_drop_up arrow_drop_down